U Čakovcu se na nekoliko novih lokacija postavljaju kamere za nadzor ilegalnog odlaganja otpada

U Čakovcu se na nekoliko novih  lokacija postavljaju kamere za nadzor ilegalnog odlaganja otpada

Na temelju sve učestalijih nedopuštenih radnji koje se dešavaju na javnim površinama, osobito vezano uz odlaganje otpada uz “zelene otoke“, odnosno  „molock „ kontejnere, Grad Čakovec u postupku je uvođenja videonadzora na tim površinama  u  cilju prevencije i nadzora takvih nedopuštenih radnji, a sukladno Odluci o održavanju i uređenju naselja na području Grada Čakovca.

Nered koji se stvara neodgovornim ponašanjem pojedinaca s pravom iritira sve građane i prolaznike, a naročito stanare okolnih zgrada koji većinom uredno sortiraju otpad i propisno ga odlažu u odgovarajuće kontejnere za otpad.

Riječ je naravno i o nepoštivanju zakona, narušavanju komunalnog i ekološkog standarda Grada Čakovca, a uz to je nesavjesno, nezdravo, nije ekološki te neodgovorno prema svima koji uredno izvršavaju svoje komunalne obaveze i svim stanovnicima koji žele živjeti u uređenoj i čistoj sredini te nedostojno svih napora koji se poduzimaju kako bi grad bio čist i uredan.

Iako je dosadašnjim aktivnostima Grada Čakovca smanjeno ilegalno odlaganje otpada, vidljivo je da se na nekim lokacijama otpad i dalje ilegalno odlaže. Čist i uredan grad ovisi o ponašanju svakog pojedinca, a građane koji će se identificirani kao oni koji nepropisno odlažu otpad, komunalni redari Grada Čakovca sankcionirat će novčanim kaznama.

„Isto tako i ovim putem podsjećamo  kako  građani mogu za odlaganje papira, plastike, stakla, metala  besplatno koristiti „reciklažna dvorišta“ koja su im dostupna u krugu GKP Čakom u Mihovljanskoj ulici te na odlagalištu otpada u Totovcu.“, poruka je i Grada Čakovca.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.