Teška nesreća u Malom Lošinju, poginula tri pomorca

Teška nesreća u Malom Lošinju, poginula tri pomorca

Strašna nesreća dogodila se danas poslijepodne u Malom Lošinju. U trajektnom pristaništu pala je rampa trajekta "Lastovo" i prikliještila članove posade Jadrolinije. Trojica su poginula na mjestu, četvrti je teško ozlijeđen.

Teška nesreća u Malom Lošinju, poginula dva mornara

Kako HRT doznaje, došlo je do teške nesreće i tragedije u Malom Lošinju. Neslužbeno, do nesreće je došlo na trajektnom pristaništu.

Prema nepotvrđenim informacijama, prilikom pada ulazne rampe trajekta Lastovo stradala su trojica mornara - dva smrtno, jedan teško ozlijeđen.

Riječ je o trajektu koji je trebao u 16 sati isploviti prema Zadru. 

Policija: Smrtno stradale dvije osobe, jedna ozlijeđena

Policija je potvrdila da su poginule dvije osobe.

- Policija je danas oko 15.10 sati zaprimila dojavu da su na rivi u Malom Lošinju smrtno stradale dvije osobe, dok je jedna osoba ozlijeđena. Prema prvim informacijama osobe su stradale prilikom pada rampe motornog broda, izvijestila je PU primorsko-goranska.

Na mjestu događaja slijedi očevid kojim rukovodi zamjenik županijske državne odvjetnice iz Rijeke, dodaje se u priopćenju.

- U rasvjetljavanju ovog događaja uz policiju sudjeluju i druge nadležne službe, kako bi se utvrdile okolnosti koje su dovele do stradavanja te utvrdile sve relevantne činjenice, objavila je policija.

Trajektna linija otkazana

Na internetskim stranicama Jadrolinije stoji obavijest za putnike: "Trajektna linija 401 M. Lošinj - Premuda - Silba - Olib - Ist - Zadar(Gaženica) sa polaskom iz M. Lošinja otkazana. Linija će se uspostaviti iz luke Premuda po ustaljenom rasporedu."

O nesreći u Malom Lošinju priopćenjem se oglasila i Jadrolinija

Priopćenje Jadrolinije o nesreći u Malom Lošinju prenosimo u cijelosti:

U velikoj žalosti moramo priopćiti kako se danas u luci Mali Lošinj dogodila nesreća u kojoj su prema prvim informacijama poginula dva pomorca Jadrolinije s broda Lastovo dok je jedan teško ozlijeđen. Brod Lastovo održava državnu trajektu liniju Zadar (Gaženica) - Ist - Olib - Silba - Premuda - Mali Lošinj te je u trenutku nesreće brod bio vezan u Malom Lošinju. Izražavamo iskrenu sućut obitelji stradalih pomoraca, Jadrolinija je duboko potresena ovim nesretnim događajem. Više informacija uskoro. 

Ministarstvo: Troje poginulih

O nesreći se oglasilo i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, koje je pak navelo da su u nesreći stradala tri člana Jadrolinije posade - jedan više nego što su ranije naveli policija i Jadrolinija - te da je četvrti teže ozlijeđen.

Nastavno na prve informacije s kojima raspolažemo, prilikom rada na Jadrolinijinom trajektu Lastovo u Malom Lošinju, danas u poslijepodnevnim satima došlo je do nesreće u kojoj su smrtno stradala tri člana posade Jadrolinije dok je četvrti teže ozlijeđen.

Prije svega, željeli bismo izraziti žaljenje zbog ove strašne nesreće i sućut obiteljima preminulih osoba te nadu u oporavak ozlijeđenog člana posade.

Na mjestu nesreće, uz ostale službe, nalaze se i djelatnici nadležne Lučke kapetanije koji će provesti istragu o uzrocima ove nesreće, a na mjesto nesreće izaći će i djelatnici Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu.

Još jednom izražavamo sućut zbog ovog strašne nesreće te ćemo o svim novim informacijama i uzrocima nesreće te rezultatima istrage obavijestiti javnost.

Mornari su nešto provjeravali na rampi, odjednom je pala i poklopila ih?

Izvor koji je dobro upoznat sa situacijom kaže da su, nakon što su iskrcali putnike, pomorci provjeravali nešto na toj rampi prije nego što su trebali pustiti nove putnike na ukrcaj. 

Prilikom provjere, rampa je odjednom pala i poklopila ih.

Trajekt Lastovo izgrađen je još 1969. u Japanu dok je Rampa teška najmanje 10 tona

Trajekt Lastovo izgrađen je još 1969. u Japanu za japanskog naručitelja te 1978. godine postaje dijelom Jadrolinijine flote. Rampa je teška najmanje 10 tona.

 

IZVOR: HRT

POVEZNICA: https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/teska-nesreca-u-malom-losinju-11704518

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.