Lobor: Jubilarno 10. hodočašće hrvatskih branitelja sjeverozapadne Hrvatske Majci Božjoj Gorskoj

Lobor: Jubilarno 10. hodočašće hrvatskih branitelja sjeverozapadne Hrvatske Majci Božjoj Gorskoj

Tradicionalno, ove godine jubilarno 10. hodočašće hrvatskih branitelja sjeverozapadne Hrvatske Majci Božjoj Gorskoj u Loboru održat će se u nedjelju, 25. kolovoza, kako bi se branitelji još jednom okupili i zajedno pomolili te odali počast svima onima koji su dali život za domovinu.

Branitelji će se u 9:00 sati okupiti kod župne crkve sv. Ane u Loboru, nakon čega će upaliti svijeće ispred spomenika prvom hrvatskom predsjedniku i zapovjedniku dr. Franji Tuđmanu.

Potom će ispred župne crkve formirati procesiju sa zastavama braniteljskih udruga, a u 10:00 će sati početi pobožnost Križnog puta, od prve postaje, do Svetišta Majke Božje Gorske, gdje će se od 11:00 sati služiti hodočasnička sveta misa.

Kao i ranijih godina, hodočasnicima će se pridružiti načelnica Općine Lobor, Ljubica Jembrih.

-Nadam se da će se i ove godine u Loboru okupiti brojni branitelji i njihove obitelji, odnosno brojne braniteljske udruge, kako bi svi zajedno odali počast onima koji su dali najvrjednije za našu Hrvatsku, a to su njihovi životi. Ne smije dozvoliti da se povijesna istina iskrivljuje, već se moramo potruditi da se prenaša i da se povijest čuva, da se prizna ono što su nam naši branitelji omogućili, a to je sretan i miran život u samostalnoj i nezavisnoj domovini Hrvatskoj – kazala je načelnica Jembrih.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.