Predsjednik Milanović obišao ZeGeVege - festival održivog življenja u Zagrebu

Predsjednik Milanović obišao ZeGeVege - festival održivog življenja u Zagrebu

Predsjednik Republike Zoran Milanović obišao je danas 16. ZeGeVege festival održivog življenja kojeg na Europskom trgu u Zagrebu, a koji organizira Udruga Prijatelji životinja. Ove godine se na festivalu predstavlja oko 60 izlagača dok će 6 restorana predstaviti gastro ponudu. Ovogodišnje izdanje festivala trajati će tri dana umjesto dva, što ukazuje na rastući interes i važnost tema vezanih uz održivo življenje.

Riječ je o festivalu koji za cilj ima promicanje suosjećajnog načina života, zaštite okoliša, zdravije prehrane te poticanje na pozitivne životne navike i smanjenje ekološkog otiska. ZeGeVege dio je međunarodne manifestacije Veganmania koja se održava u Beču, Münchenu i u još 15 europskih gradova, a ostale bratske festivale ZeGeVege nadmašuje po svojoj veličini, brojnosti izlagača i posjećenosti.

Uz Grad Zagreb, pokrovitelji festivala su i Predsjednik Republike Hrvatske, Turistička zajednica Grada Zagreba, Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, Hrvatska gospodarska komora, Odbor za zaštitu okoliša i prirode Hrvatskog sabora, Ministarstvo okoliša i zelene tranzicije, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ribarstva te Ministarstvo turizma i sporta.

Udruga Prijatelji životinja neprofitna je nevladina udruga, osnovana 2001. godine s ciljem promoviranja zaštite i prava životinja te vegetarijanstva i veganstva kao etički, ekološki i zdravstveno prihvatljivog životnog stila. Sudjeluju, također, i u izradi zakonskih propisa kako bi se poboljšala zaštita životinja u Hrvatskoj.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.