Općima Lobor: Prvog dana škole u klupe OŠ Franje Horvata Kiša Lobor sjelo 12 prvašića

Općima Lobor: Prvog dana škole u klupe OŠ Franje Horvata Kiša Lobor sjelo 12 prvašića

Posebnim dočekom prvašića, ali i ostalih učenika, u Osnovnoj školi Franje Horvata Kiša Lobor i službeno je započela novo školska godina. Ove godine školu u Loboru te Područnu školu Petrova Gora polazi 117 učenica i učenika, od kojih je njih 12 po prvi put sjelo u školske klupe u razrednom odjeljenju škole u Loboru.

Svim osnovnoškolcima sretnu novu školsku godinu i puno uspjeha u savladavanju obveza i zadataka poželjela je saborska zastupnica i načelnica Općine Lobor Ljubica Jembrih. Posebno se to odnosi na prvašiće koji su s današnjim danom otvorili novo razdoblje u svom životu.

- Dolazak prvi dan u školu sasvim je novo iskustvo za naše male sumještane. Djelatnici škole, ali i mi u Općini, svatko se u svom dijelu trudi da prvi dan, ali i ostali početni dani, budu što manje stresni za naše prvašiće i da im na taj način pošaljemo poruku da je pohađanje osnovne škole jedno novo i jako lijepo razdoblje u njihovom životu. Naravno, kroz razne oblike suradnje i pomoći nastojimo i roditeljima olakšati prve dane školske godine koji su za njih zahtjevni, posebice u financijskom smislu - kazala je Jembrih dodajući da Općina kroz svoj proračun i u skladu sa svojim mogućnostima nastoji pomoći što više.

- Općina Lobor financijski pomaže nabavku raznog obrazovnog materijala. Od nabavke zbirki zadataka, atlasa, likovnih mapa, udžbenika za učenike s teškoćama u razvoju, do udžbenika za glazbenu kulturu te kutije za tehničku kulturu. Sve to u potpunosti sufinancira Općina Lobor - pojasnila je Jembrih. Općina također dijelom sufinancira i nabavku radnih bilježnica, a to je samo dio onoga što Općina financira kroz proračun.

-Kada naši mališani krenu u vrtić, već tada kreće financijska pomoć Općine koja se nastavlja tijekom osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanje te fakulteta. Naime, Općina sufinancira prijevoz učenika, zatim smještaj naših srednjoškolaca u učeničke domove, pa sve do stipendija za naše studente. Također, pratimo i sve školske projekte te nagrađujemo učenike koji postižu odlične uspjehe. Ova Općina živi s našim učenicima i studentima i svaki njihov uspjeh ponos je Općine Lobor - završila je Jembrih.

Lijep prvi dan škole prvašićima je, uz zaposlenike OŠ Franje Horvata Kiša Lobor, zaželjela i pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Ivana Martinuš koja je mališanima podijelila poklone, a načelnica Jembrih sve sudionike u prometu poziva na oprez i pažnju prema školarcima.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.