Zagreb: Obilježili smo Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama - Ženski filmski festival/OBR

Zagreb: Obilježili smo Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama - Ženski filmski festival/OBR

Ženski filmski festival/Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama obilježio Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Dana 22. rujna, Ženski filmski festival/Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama obilježio je Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Ovaj poseban događaj bio je ispunjen emocijama i solidarnošću, stvarajući prostor za zajedničku borbu protiv nasilja.

Prikazivanje filma Biserke Šuran “Prizori s ocem” potaknulo je duboke emocije među prisutnima. Film je otvorio srca i umove, dok je panel-diskusija na temu “Sva lica nasilja” pružila platformu za važan dijalog. Emotivan koncert Sare Renar i Nine Romić dodatno je obogatio večer, donoseći suze i osmijehe na lica svih prisutnih u Urania – prostor kreacije na zagrebačkom Kvatriću.

Uvodne riječi održala je Danijela Stanojević, koja se pridružila moderaciji diskusije Maria Mažića. Na panel-diskusiji sudjelovali su Rada Borić, Arijana Fridrih, Biserka Šuran i Mario Mažić.

Duh festivala zaživio je u punom sjaju, a prava ženska podrška i solidarnost zavladale su prostorom. Emocije i dojmovi bili su izuzetno pozitivni, a mnogi su izražavali zahvalnost za ovo događanje. Komentari poput “lijepo”, “emotivno” i “potrebno” često su se čuli u razmjenama dojmova.

Ovaj festival pokazao je koliko su ove teme važne za međusobno povezivanje i podršku. Ženski filmski festival/Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama još jednom je dokazao svoju neophodnost u borbi za pravednije društvo.

Zahvaljujemo Kutjevo Rose i zaklada Solidarna na nesebičnoj donaciji. Također, zahvaljujemo Kraljevini Nizozemskoj na njihovoj podršci. Zahvaljujemo i medijima na popraćenosti.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.