Obilježavanje 27. obljetnice masakra u Dalju

dalj

U Dalju je obilježena 27. objetnica od masakra 20 policajaca Policijske postaje Dalj, Policijske uprave Osječko-baranjske, 15 pripadnika ZNG-a i četiri pripadnika Civilne zaštite. Sjećanje je je to na današnji dan 1991. godine, kada su u ranim jutarnjim satima srpski pobunjenici uz pomoć JNA svim raspoloživim snagama napali policajce, gardiste i pripadnike civilne zaštite koji su se nalazili u zgradi policije. Na svečanosti, ispred Policijske postaje u Dalju položeni su vijenci i zapaljene svijeće.  Svečanosti obilježavanja te strašne obljetnice nazočili su predstavnici Hrvatske vojske i policije i hrvatskog državnog vrha, a nazočnima se obratio i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović: 

- Svakom obljetnicom ma koliko ona bila teška i tužna naša zahvalnost raste - rekao je ministar te istaknuo presudan i nemjerljiv doprinos Hrvatske policije, koja i danas štiti svakog građanina, ali kojoj je primarna zadaća osigravati mir i sigurnost u cilju razvoja i prosperiteta zemlje.

Neka im je vječna slava i hvala, a na nama odgovornost da učinimo sve što možemo da našu zemlju iz dana u dan činimo boljom za život. Imamo volje i motiva i vjerujmo da možemo. Hvala svima. Neka im je vječna slava i hvala", rekla je izaslanica predsjednice Irena Petrijevčanin Vuksanović. U povodu prisjećanja i obilježavanja obljetnice održan je i bogat kulturno-umjetnički i sportsko-rekreacijski program.

FOTO: HRT

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.