Proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije (VRO) Oluja - program

Proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije (VRO) Oluja - program
Proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije (VRO) Oluja održat će se u ponedjeljak, 5. kolovoza, u Kninu, nizom prigodnih događanja, izvijestilo je Ministarstvo unutarnjih poslova.

Proslava započinje tradicionalnom budnicom ulicama Knina u 6.30 sati, a dolazak uzvanika i sudionika očekuje se do 9.30 sati. Na Trgu dr. Ante Starčevića, kod Spomenika hrvatske pobjede Oluja 95, od 9 sati odat će se počast poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima. Vijence će položiti predstavnici obitelji poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja u VRO Oluja, HRVI, ratni zapovjednici i predstavnici udruga iz Domovinskog rata, najviši državni dužnosnici te predstavnici županija i gradova.

Središnja svečanost počinje u 9.40 sati na stadionu NK Dinara. Dio programa koji će se odvijati na Kninskoj tvrđavi moći će se pratiti putem videozida na stadionu i središnjem gradskom trgu, ističe MUP. Na Kninskoj tvrđavi održat će se tradicionalna ceremonija podizanja zastave RH, a na stadionu su predviđena prigodna obraćanja, čitanje povjesnice VRO Oluja te imena poginulih i nestalih u VRO Oluja, uz glazbeni program.

MUP poziva na ponosnu i dostojanstvenu proslavu. Svečanost na stadionu završava prikazom sposobnosti pripadnika Hrvatske vojske i policije te letačkim programom, a potom će se služiti misa u Crkvi Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta s početkom u 12 sati.

Cjelokupan program i misa moći će se pratiti u izravnom prijenosu Hrvatske radiotelevizije. Taktičko-tehnički zbor naoružanja i opreme moći će se razgledati uz kninsku ulicu dr. Franje Tuđmana i na parkiralištu kod Autobusnog kolodvora od 8 do 16 sati. U 13.30 sati predviđen je doček maratonaca i biciklista na Trgu dr. Ante Starčevića.

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja obilježava se nizom događanja širom Hrvatske. Ministarstvo hrvatskih branitelja pruža potporu udrugama iz Domovinskog rata, kako u osiguranju prijevoza za Knin, tako i u organizaciji proslave u drugim gradovima i općinama.

"Pozivamo sve da toga dana izvjese hrvatske zastave i proslavimo ponosno i dostojanstveno našu najveću pobjedu diljem naše domovine," poručio je MUP.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.