Čestitka gradonačelnice Grada Čakovca Ljerke Cividini u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Čestitka gradonačelnice Grada Čakovca Ljerke Cividini u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini uputila je čestitku u kojoj stoji:

„Poštovane sugrađanke i sugrađani!

S osobitim se ponosom  prisjećamo na  5. kolovoza 1995. godine, kada se  zavijorila hrvatska zastava u oslobođenom Kninu.

Danas je od “Oluje“ i  hrvatske borbe za slobodu, neovisnost i demokraciju prošlo već 29 godina, ali  zasigurno će taj događaj zauvijek imati mjesto u našim sjećanjima. Pobjeda u Domovinskom ratu jedan je od najvažnijih događaja u cjelokupnoj povijesti hrvatskog naroda i jedan od temelja moderne hrvatske državnosti. Ovaj dan podsjeća nas na pobjede naših branitelja, ali i na žrtvu  koju su dali u stvaranju hrvatske države. To je dan kada slavimo hrabrost i odlučnost našeg naroda u borbi za samoodređenje i dostojanstven život, koju su mnogi  platili na najskuplji način, svojim životima. Njima u čast i spomen  budimo i danas jedno, budimo ponosni na  veliku  pobjedu i nastavimo put koji su oni započeli s ciljem stvaranja uspješne i sretnije Hrvatske.

Peti kolovoza je i podsjetnik na važnost mira i jedinstva. U ovom vremenu, kada se suočavamo s mnogim izazovima, važno je prisjetiti se nacionalnog zajedništva iz tih dana, posebno kada promišljamo kakvu zemlju želimo. Samo tako možemo prevladati sve poteškoće i izgraditi prosperitetnu i mirnu budućnost za našu djecu i unuke.

Svima Vam želim sretan Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, a posebno hrvatskim braniteljima njihov dan!

Gradonačelnica Grada Čakovca

Ljerka Cividini“

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.