Društvo žena Macinec proslavilo 20. obljetnicu

Društvo žena Macinec proslavilo 20. obljetnicu

U okviru obilježavanja dana mjesta Društvo žena Macinec, svečano je obilježilo svojih jubilarnih 20 godina aktivnog djelovanja. Društvo je to koje ne samo da uljepšava mjesto već aktivno sudjeluje u svim lokalnim manifestacijama i događajima, obogaćujući tako društveni život svojeg mjesta, a njihove aktivnosti pokazuju kako zajednički trud i rad mogu unaprijediti lokalnu zajednicu.

Štefanija Oreški, prva predsjednica društva, prisjetila se kronologije rada udruge istaknuvši da je osnovana 17. studenog 2003. godine, kao prva udruga na području općine Nedelišće, okupivši članice pune ideja, entuzijazma i aktivizma. Kroz suradnju sa društvom „Sport za sve“, članice su se često družile te organizirale razne manifestacije, a dinamiku aktivnosti nastavila je predsjednica Marija Žnidarić, te je udruga dobila i svoju dramsku skupinu koja je sudjelovala na brojnim kulturnim događanjima. Posljednjih 12 godina, Udrugu Maxenca neumorno vodi Magdalena Špicar Marciuš te je Udruga ne samo nositelj svih društvenih aktivnosti u Macincu već i inicijator uređenja odbojkaškog igrališta i mjesnog parka koji ponosno nosi isti naziv kao i Udruga.  

Na svečanosti u povodu obljetnice članice i članovi, podupiratelji, sponzori i pokrovitelji aktivnosti primili su zahvalnice, prisjećajući se zajedničkih trenutaka, izazova i uspjeha koji su obilježili njihov put. Međusobno povjerenje i prijateljstvo krasi njihovo djelovanje, gdje uvijek mogu pronaći razumijevanje i podršku.

Obilježavanju ove značajne obljetnice osim brojnih mještana i članova obitelji nazočili su predsjednik Vijeća mjesnog odbora Macinec, Ivan Krištofić, koji je u svojoj poruci istaknuo važnost rada Društva žena za njihovo mjesto. Načelnik Općine Nedelišće, Nikola Novak, zahvalio je Društvu na njihovom nesebičnom doprinosu i istaknuo koliko je važno imati takve organizacije koje pridonose zajedništvu i razvoju mjesta.

Podržao ih je i župan Međimurske županije Matija Posavec, te im uputio srdačne čestitke u povodu jubileja dodavši da je Društvo žena Macinec tijekom protekla dva desetljeća izraslo u važan dio zajednice, donoseći toplinu, podršku i zajedništvo. „Vaše aktivnosti i uključivanje u organizaciju svih događaja važnih za Macinec, Općinu pa i Županiju čine vas nositeljicama promjena i podrške. Pokazujete i dokazujete kako angažman, briga i ljubav prema zajednici mogu ostvariti iznimne rezultate i stvarati istinski pozitivan utjecaj,“ rekao je župan Posavec.

Za sve okupljene članice su pripremile izložbu fotografija i važnih uspomena koja prati kronologiju i povijest društva, izložbu kolača kao i zabavni program koji je uključivao igrokaz i ples.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.