Čestitka Predsjednice Republike u povodu Dana neovisnosti 8. listopada

DAN NEOVISNOSTI

Predsjednica RH, Kolinda Grabar Kitarović, čestitala je građanima Hrvatske i Hrvatima diljem svijeta Dan neovisnosti Republike Hrvatske, 8. listopada, ovim riječima: 

Odlukom Hrvatskoga sabora 8. listopada 1991., nakon dugih stoljeća borbe, konačno i nepozivo, pod odlučnim vodstvom prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana i zahvaljujući hrabrosti naših branitelja, ostvarili smo povijesnu težnju državne neovisnosti.

Ponosni smo na svoju demokratsku državu, koja je, zahvaljujući brojnim međunarodnim uspjesima naših državljana, danas poznata diljem svijeta. Odgovorna smo članica brojnih međunarodnih organizacija i integracija. Tijekom godina neovisnosti postigli smo sjajne uspjehe na mnogim područjima državnog i društvenog razvoja, ali znamo da imamo sjajne razvojne potencijale i zato želimo još više i bolje. Želimo državu u kojoj će svatko biti cijenjen na temelju svojega rada i doprinosa općemu dobru, u kojoj će naša djeca i mladi imati zajamčenu perspektivu dobrog obrazovanja, zaposlenja i pravedne plaće, a obitelji sve potrebne uvjete za rađanje i odgoj djece. Želimo Hrvatsku u kojoj će biti više domovinskog zajedništva, solidarnosti i međuljudskog uvažavanja.

Imamo povijest koja nas nadahnjuje i budućnost koja nas obvezuje.

U želji da ustrajno ostvarujemo najplemenitije težnje, svim Hrvaticama i Hrvatima te svim državljanima i državljankama u zemlji i diljem svijeta srdačno čestitam Dan neovisnosti Republike Hrvatske!

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.