Svečanost obilježavanja 10. godišnjice članstva Hrvatske u NATO-u

Hrvatska - NATO Savez

U povodu obilježavanja 10. obljetnice pristupanja Republike Hrvatske u Organizaciju Sjevernoatlantskog ugovora, predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenkovićorganiziraju svečani prijem u Hotelu Westin u Zagrebu, danas, 29. ožujka 2019. godine, u 19.00 sati. 
 
Prijemu će, između ostalih, nazočiti i potpredsjednik Parlamentarne skupštine NATO-a Michael R. Turner, voditelj Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a i zastupnik u Hrvatskome saboru prof. dr. sc. Miroslav Tuđman, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov, predstavnici međunarodne zajednice, vojnog i diplomatskog zbora te članovi Stalnog odbora Parlamentarne skupštine NATO-a koji svoje proljetno zasjedanje imaju upravo ovaj vikend u Zagrebu.
 
Nastupit će Jazz orkestar HV-a i klapa HRM-a „Sveti Juraj“, a  sklopu programa prikazat će se film o 10 godina članstva Hrvatske u NATO-u.
 
Članstvom u Sjevernoatlantskom savezu, Hrvatska je ostvarila jedan od najvažnijih vanjskopolitičkih i sigurnosnih ciljeva od svoga osamostaljenja i aktivno pridonosi svjetskoj i europskoj sigurnosti. Od trenutka pristupanja Savezu Hrvatska se kontinuirano potvrđuje kao predana i pouzdana saveznica, a više od 6.700 pripadnika Hrvatske vojske sudjelovalo je u NATO vođenim misijama, operacijama i aktivnostima.
 
Program:
 
19.00               Himna Republike Hrvatske
 
                        Himna NATO-a  
 
                        Obraćanje voditelja Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a
                        prof. dr. sc. Miroslava Tuđmana
 
                        Film o članstvu Hrvatske u NATO-u
 
                        Obraćanje potpredsjednika Parlamentarne skupštine NATO-a Michaela R. Turnera
 
                        Obraćanje predsjednika Vlade Andreja Plenkovića
 
                        Obraćanje predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića
 
                        Obraćanje predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović
 
 
19.40               Završetak službenog dijela programa 

Izvor: Vlada
Foto: kamenjar.com

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.