Grad Čakovec prijavio se na akciju “Od izvora do mora 2024.” čiji je cilj promicanje zaštite okoliša

Grad Čakovec prijavio se na akciju “Od izvora do mora 2024.” čiji je cilj promicanje zaštite okoliša

Grad Čakovec ove godine sudjeluje u natječaju “Od izvora do mora 2024.” koji organiziraju Coca-Cola HBC Hrvatska d.o.o., Konzum plus d.o.o., Jutarnji list / Hanza Media d.o.o. i Udruga gradova u Republici Hrvatskoj. Cilj natječaja je promicanje zaštite okoliša i podizanje svijesti o važnosti čuvanja prirode.

Projekt se provodi u dvije faze. U prvoj fazi odabrani gradovi moraju organizirati akciju čišćenja na svom području. Akcija čišćenja na području Čakovca  održat će se u subotu, 25. svibnja 2024. godine, u vremenu od 8 do 13 sati. U slučaju lošeg vremena akcija će se odgoditi za 8. lipnja 2024. godine.

Lokacija akcije čišćenja su zelene površine uz kanal Trnave na području Grada Čakovca (od granice sa k.o. Strahoninec /nadvožnjak-rotor prema Nedelišću/ do granice sa k.o. Pribislavec / do pročistača otpadnih voda/). Okupljanje volontera bit će na šljunčanom parkiralištu kod Buzovca u 8 sati, te će se sa te lokacije krenuti u dva smjera uz kanal Trnave.

Grad Čakovec poziva sve građane da se pridruže akciji čišćenja i pomognu u očuvanju okoliša.

U drugoj fazi natjecanja samo tri grada (manji, srednji i veći grad) koji okupe najviše volontera i prikupe najviše otpada bit će nagrađeni donacijom za sadnju drveća.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.