TZGV - „Moja skica-moja najcool tenisica“ - Petogodišnja Marta pobijedila i dobila svoju modnu kreaciju

TZGV - „Moja skica-moja najcool tenisica“ - Petogodišnja Marta pobijedila i dobila svoju modnu kreaciju

Turistička zajednica grada Varaždina u lipnju je organizirala 9. Festival varaždinskih dvorišta koji je otvorio vrata čak 18 dvorišta u povijesnoj gradskoj jezgri i ponudio više od 100 različitih sadržaja. Među njima je bila i kreativna radionica „Moja skica-moja najcool tenisica“ koju je u Atriju Županijske palače u ime Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, organizirala viša predavačica na smjeru Dizajn obuće u Studijskoj jedinici Varaždin, dr. sc. Suzana Kutnjak-Mravlinčić. Svi posjetitelji festivala imali su priliku postati dizajneri na jedan dan i kreirati svoju najcool tenisicu i tako naučiti cijeli postupak stvaranja obuće od skice do izrade. U dva dana kroz radionicu je prošlo 70-ak djece, a radionica je rezultirala odabirom najkreativnije skice čija je autorica petogodišnja Marta Petrović iz Zagreba. Po završetku festivala, u projekt se rado uključila renomirana tvornica obuće Ivančica d.d. koja je po odabranoj skici izradila tenisicu i poklonila je Marti.

  
Osim radionice „Moja skica-moja najcool tenisica“, studenti i profesori Tekstilno-tehnološkog fakulteta Studijske jedinice Varaždin, u Atriju Županijske palače pripremili su brojne druge sadržaje, radionice i izložbu svojih radova. Nastavak je to suradnje Turističke zajednice grada Varaždina i Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a koja je odličan primjer uključivanja lokalne zajednice u kreiranje sadržaja festivala. Idealna platforma za to je Festival varaždinskih dvorišta koji pruža mogućnost domaćim kreativcima, umjetnicima, glazbenicima i udrugama da predstave ono najbolje što Varaždin nudi.


Predstavljanju tenisice su uz Martu Petrović prisustvovali direktorica Turističke zajednice grada Varaždina Jelena Toth, voditeljica razvoja destinacijskih proizvoda u Turističkoj zajednici grada Varaždina Smiljana Mlakar, dekanica Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Anica Hursa Šajatović, prodekanica za poslovanje doc. dr. sc. Bosiljka Šaravanja, prodekanica za znanstveno-istraživački i umjetnički rad doc. dr. sc. Ivana Špelić, viša predavačice na smjeru Dizajn obuće u Studijskoj jedinici Varaždin dr. sc. Suzana Kutnjak-Mravlinčić te iz Ivančice d.d., marketing manager Irena Delmonego,

 direktorica proizvodnje Ivana Martinko i product manager Ariana Pomper.

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.