Varaždin: Vinski grad na Špancirfestu

Varaždin: Vinski grad na Špancirfestu

Od 22. kolovoza do 1. rujna na Špancirfestu, Vinski grad po deseti put održava se u Varaždinu.

Posjetitelji će uživati u ponudi hrvatskih vinarija: a ponudu vina čine i talijanski proizvođač prosecca Astoria i francuski Lillet.

Bogatoj vinskoj ponudi pridružuje se i Cocktail House by Roto, a za ukusne zalogaje uz vina te gastro kutak Vindija sa selekcijom sireva i street food ponuda restorana Sherpa.

Dobru atmosferu u Vinskom gradu omogućit će i Jukebox.hr.

Dan prije početka Špancirfesta u četvrtak, 22. kolovoza u 18 sati otvara se Vinski grad.

Novost u ovogodišnjem Vinskom gradu je program kreativnih radionica. Uz čašu vina posjetitelji se mogu okušati u izradi keramičkih šalica na radionicama Clay&Wine uz vina vinarija St Jerome i Kopjar, oslikavanju vinskih čaša GlassArt&wine uz Vislander vina, izradi mirisnih svijeća Candles&Wine uz vina Fakin te Paint&Wineu uz vina Podruma Mladina.

Na radionice posjetitelji se mogu prijaviti već sada putem poveznice https://linktr.ee/vinart_croatia a sve važne informacije dostupne su na Instagramu https://www.instagram.com/vinart_croatia/?hl=en i Facebooku Vinarta https://www.facebook.com/vinartcroatia .

Radno vrijeme Vinskog grada tijekom tjedna je od 18 do 1 iza ponoći a petkom i subotom zabava će se produžiti do 2 sata iza ponoći.

Na ulazu, koji je besplatan, treba unajmiti čašu. Plaćanje kušanja na vinskim kućicama isključivo je kartično a vina se mogu konzumirati na čašu ili butelju .

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.