Veličanstvena završnica 75. Dubrovačkih ljetnih igara

Veličanstvena završnica 75. Dubrovačkih ljetnih igara

Jubilarne 75. Dubrovačke ljetne igare bit će zaključene veličanstvenim Opera gala koncertom ispred Katedrale gdje će nastupiti jedna od najvećih opernih diva današnjice, bugarski slavuj Sonya Yoncheva te Joseph Calleja, zlatni malteški tenor i Ante Jerkunica, jedan od najtraženijih basova na međunarodnoj sceni. Sa solistima će pozornicu u nedjelju, 25. kolovoza u 22.00 sata, tradicionalno dijelit Simfonijski orkestar HRT-a, ovoga ljeta pod ravnanjem renomiranog dirigenta i miljenika festivalske publike Ivana Repušića.

Ulaznice za Opera gala koncert dostupne su preko mrežnih stranica www.dubrovnik-festival.hr ili servisa www.ulaznice.hr, na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1) svakim danom od 9 do 21:30 te ispred zgrade DTS-a (Vukovarska ulica) od ponedjeljka do petka od 10 do 17 sati. Informacije o popustima i pogodnostima potražite ovdje.

Cristina Aguilera Trio izvest će Tarab flamenco show na Revelinu

Flamenco poslastica očekuje festivalsku publiku večeras, 22. kolovoza, na taraci tvrđave Revelin gdje će očaravajući Tarab show izvesti Cristina Aguilera Trio, odnosno španjolska plesačica Cristina Aguilera, gitarist David Caro i pjevač Miguel Lavi. Tarab je arapska riječ koja se odnosi na stanje ekstaze izazvano glazbom, trenutak transa u kojem se čovjek povezuje sam sa sobom, a energija ga obuzima.

Cristina Aguilera flamenco je počela plesati s osam godina, a kasnije se usavršavala kod Maite Galán. Godine 2015. predstavila je svoju prvu predstavu“Encrucijada u Granadi te od tada sudjeluje na prestižnim festivalima i surađuje s vodećim plesnim kućama. David Caro počeo je učiti gitaru s ocem kada je imao jedanaest godina. Trenutno djeluje u poznatom seviljskom tablau Los Gallos u Sevilli. Uz nastupe s poznatim glazbenicima diljem svijeta, sklada glazbu za predstave i vodi tečajeve. Miguel Lavi, cantaor ili flamenco pjevač, svoj je pjevački debi imao s dvanaest godina. Godinama je djelovao u poznatom tablao El Cordobés, a trenutno kombinira solo izvedbe s nastupima uz  hvaljene plesne figure kao što su Pastora Galván, Olga Pericet i Cristina Aguilera.

Crtica iz povijesti – flamenco

Vatrena ovotjedna Crtica iz ne tako davne povijesti vodi nas na prepunu taracu tvrđave Revelin i 58. Igre. Na slici su Tomatito sextet (španjolski flamenco gitarist José Fernandez Torres, učenik Paca de Lucije, gitaristom El Christi te pjevači Morenito de Illoro i Simon Román, plesač Alfonso Losao i udaraljkaš Lucky Losadao) u izvedbi Aquadulce flamenco showa o kojem je Marija Grazio izvjestila kako „ovakva glazba upleće se u naše najintimnije kutke i oslobađa najiskonskije emocije lišene balasta razuma, pa kad se nalazite u prostoru začaranosti lako je prepustiti se ritmu i životnosti koju nosi flamenco.“ Čarolija flamenca ponovno će ovladati Revelinom večeras uz Cristina Aguilera Flamenco Trio i njihov show Tarab, powered by Mastercard. Jedva čekamo!

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.