Varaždinska povijesna jezgra po 26. put pretvorena je u najljepšu pozornicu na otvorenom - počeo Špancirfest

Varaždinska povijesna jezgra po 26. put pretvorena je u najljepšu pozornicu na otvorenom - počeo Špancirfest

Varaždinska povijesna jezgra po 26. put pretvorena je u najljepšu pozornicu na otvorenom na kojoj vas u idućih deset dana očekuje 500 programa, od uličnih performansa, koncerata, predstava, radova kreativaca i umjetnika, mnoštva sadržaja za najmlađe do bogate eno i gastro ponude.

U poslijepodnevnim satima na ulice će i prvi performeri, a ovog vikenda one su rezervirane za majstore hodanja na štulama, Colour Queens i Sun & Water, koji svojim zapanjujućim kostimima u jarkim bojama i na tri metra visokim štulama, privlače pažnju gdje god se pojave.

Trg kralja Tomislava razigrat će i odličan deseteročlani Sidral Brass Band iz Španjolske čiji zvuk limenih instrumenata i zanimljive koreografije tjeraju na ples i bude samo dobre emocije.

Počinje odmah punom snagom i kad je u pitanju koncertni program. Na glavnoj festivalskoj PAN pozornici večeras nastupa Prljavo kazalište. Dečki iz Dubrave na sceni su gotovo pet desetljeća, a ovo će biti njihov prvi nastup na varaždinskom festivalu.

Za romantičnu varaždinsku večer pod zvijezdama na pozornici kod Vile Bedeković pobrinut će se 4 Tenora. Tko je osigurao svoje mjesto je osigurao - koncert je rasprodan.

Špancirfest neće razočarati ni kada su eno i gastro užitci u pitanju. U nekoliko festivalskih zona čekaju vas razne delicije, od domaćih specijaliteta, izvrsnog street i finger food-a do jela s pomakom. Još jučer je svoja vrata otvorio Vinski grad koji je po deseti put dio festivala. Stari grad ponovno je bajkovita kulisa omiljenom vinskom festivalu koji donosi vrhunska domaća i inozemna vina iz 30 - ak vinarija i njima sljubljenu ponudu vrhunskih Vindija sireva i ostalog finger fooda.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.