Subotnji "špancirung" u znaku odličnih performera i Rock opere

Subotnji "špancirung" u znaku odličnih performera i Rock opere

Petak na Špancirfestu bio je pravi mravinjak, ulice su vrvjele ljudima na svakom koraku, mnogi su bili u potrazi za najboljim provodom za kraj ljeta. Zabava se nastavlja i danas uz odlične ulične umjetnike, veliki koncert Rock opere, bogatu eno i gastro ponudu i druga iznenađenja koja vas čekaju na varaždinskim ulicama.

Vesela šestorka iz Big Bike Orchestra provozala se na svom jedinstvenom biciklu i sve odlično zabavila svojim zaraznim zvukom. Pravi hit na ulicama bio je Karchoca koji je u odličnoj interakciji s publikom nasmijavao sve oko sebe. Na njegove šale i provokacije pripremite se i danas. U novom atraktivnom kostimu ponovno su oduševili štulaši iz njemačke kompanije Stelzen-Art. Predstava “Maratonci trče počasni krug” u izvedbi ansambla HNK u Osijeku do posljednjeg je mjesta ispunila dvorište Vile Bedeković i opravdala sva očekivanja brojne publike.

Varaždinski bend Sowas nastupom na Korzu je pokazao zašto ga smatraju jednim od najkreativnijih i najinovativnijih domaćih glazbenih sastava. Najbolju proslavu 15. rođendana imale su The Fakin’ Lajsne koncertom na PAN pozornici Stari grad.

SUBOTA, 31. KOLOVOZA

Veseli ritmovi, opuštajući napjevi, obrade svjetski poznatih hitova, akustične verzije pjesama, Kraken Orchestra miješa sve vjetrove i plovi morima asfalta na svom zanimljivom vozilu u potrazi za dobrom energijom koju će uhvatiti. Vođeni su čarobnom kacigom koja ima čudnu moć da otkrije glazbu koja lebdi u glavi onoga tko ju nosi!

Akrobacije, ples, glazba i teatar objedinjeni su u nevjerojatno vještim izvedbama na pneumatskim štulama uličnih umjetnika iz kompanije Cie Tac o Tac. Njihov novi show Pfare Away obogaćen je svjetlećim kostimima koji pojačavaju dojam nastupa, a u stopu ih prati brod kojim plove gradskim ulicama.

Udruga Varaždinske mažoretkinje ove godine obilježava 30. obljetnicu postojanja koju će proslaviti uz 21. Reviju mažoret timova te mimohodom i nastupom na gradskim ulicama.

Na pozornici kod Vile Bedeković uživajte u spoju dviju različitih glazbenih tradicija, tamburice i klape, u izvedbi Varaždinskog tamburaškog orkestra i Klape „Sveti Juraj“ – HRM.

Ne propustite ROCK operu u kojoj, uz raskošnu scenografiju, rasvjetu i zvuk, sudjeluje 50-ak izvođača međunarodnog simfonijskog orkestra, big benda i zbora i izvode najveće svjetske rock hitove – pjesme koje su oblikovale ne samo glazbu, već i kulturu općenito. Nakon rasprodanih koncerata u regiji, ovo je jedinstvena prilika da uživate u simfonijskim aranžmanima najvećih rock hitova.

PROGRAM SUBOTA

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.