VBV odjeci - Romeo & Julia Kören i studenti čembala u Varaždinu!

VBV odjeci - Romeo & Julia Kören i studenti čembala u Varaždinu!

U srijedu smo uživali u pravom bogatstvu barokne glazbe, s rasponom nastupa od mladih europskih talenata pa sve do moderne interpretacije baroknog plesa!
Iberian Baroque Ensemble nastupio je u crkvi Svetog pohoda Blažene Djevice Marije u Macincu s još jednim koncertom u sklopu festivala, izvodeći djela iberijskog i talijanskog baroka. U predivnoj crkvi sv. Marije Snježne u Belcu nastupili su Hana Ilčić, Marko Mumlek, Neven Boltek i Matej Ilčić – Hana Ilčić oduševila je publiku svojim sopranom - izvedbom uz pratnju trube, violončela i orgulja!
U ispunjenom klubu Europa Media, u varaždinskom HNK publika je imala priliku ponovno pogledati Monteverdijev “Il Combattimento di Tancredi e Clorinda”, ovaj put u modernoj plesnoj interpretaciji ovog klasika. Bio je to još jedan ispunjen i uspješan Total Baroque program!
Srijedu smo završili u Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu Koncertom mladih europskih talenata. Orkestar, sastavljen od 30 učenika glazbenih škola iz cijele Europe i pod vodstvom Laure Vadjon i Fernanda Miguela Jalôta, je pokazao izniman potencijal i talent mladih glazbenika.
Od jutarnjeg koncerta studenata čembala do švedskog zbora Romeo & Julia Kören i vrhunskih solista uvečer, današnji program donosi nam nova uzbuđenja! Ne propustite priliku uživati u Händelovim remek-djelima u jedinstvenoj izvedbi jednog od najinovativnijih svjetskih zborova!

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.