Renesansa, barok i fado za subotu na VBV!

Renesansa, barok i fado za subotu na VBV!

Iako na Festivalu Varaždinske barokne večeri niti do danas nisu štedjeli koncertni raspored, drugi festivalski vikend je baš pun raznovrsnog sadržaja: od izvedbi za najmlađu publiku pa sve do nježnih fado nota u palači Sermage. Ansambl Projekt Lazarus je u Remetincu izveo djela ranobaroknih skladatelja s područja Istre, pružajući publici uvid u bogatu glazbenu baštinu tog kraja. Koncert je donio zvukove Uspera, Pulitija i Talonusa u prekrasnom prostoru crkve BDM Kraljice Svete Krunice.

Kvartet predvođen Hanom Ilčić ponovno je oduševio publiku izvedbama baroknog repertoara, ovaj put u jalžabetskoj crkvi sv. Elizabete Ugarske. U predivnom ambijentu varaždinske Katedrale, ansambl Donum i zbor Uršuline zvjezdice izveli su liturgijski program posvećen Blaženoj Djevici Mariji, pod vodstvom Višeslava Jaklina. Ovo je bila rijetka prilika za uživanje u spoju mladih talenata i iskusnih izvođača!

U dvorištu palače Sermage Jelena Radan i Pedro Abreu još su jednom donijeli portugalski fado u grad, pričajući priče o čežnji i neispunjenim željama kroz predivne pjesme na tragu Amáliom Rodrigues.

Današnji dan započinjemo rano, a programi su izuzetno raznoliki!
Total Baroque starta već od 11 sati, i to s dva paralelna programa:

Velika koncertna dvorana HNK u Varaždinu / 11 sati / ulaz slobodan
MIRABILIA – Plesno glazbeni projekt za najmlađu publiku

Mirabilia je interaktivni plesno-glazbeni projekt za najmlađu publiku, koji spaja baroknu glazbu i suvremeni ples. Uz glazbu Corellija, Händela i drugih velikana, ovaj program vodi djecu i odrasle na nezaboravno putovanje kroz zbirke čuda. Program je pogodan za djecu već od 2 godine starosti – a mjesta u dvorani su već unaprijed popunjena!
Galerija Kovačić Macolić / 11 sati / ulaz slobodan
Lucija Stilinović i Pedro Rodrigues
Flautistica Lucija Stilinović i portugalski gitarist Pedro Rodrigues održat će koncert u galeriji Kovačić Macolić. Lucija, dobitnica brojnih nagrada, i Pedro, priznati portugalski gitarist, donose spoj flautističke virtuoznosti i portugalske gitare.

Dvorište palače Sermage / 19 sati / ulaz slobodan

Ivo Perkušić & FADO5

Ivo Perkušić i njegov bend FADO5 donose još jednu fado interpretaciju varaždinskoj publici. Ovaj puta u pitanju je jedinstveni spoj portugalske i mediteranske glazbe, uz zanimljive priče o pjesmama koje nas vode u svijet čežnje i emocija koje karakteriziraju ovu glazbu.

Što se tiče VBV programa, na rasporedu su:

Crkva sv. Nikole / 20 sati / Ulaznica: 20,00 EUR

Consort Mirabile – “Fortuna”

Vokalno-instrumentalni ansambl Consort Mirabile, specijaliziran za renesansnu glazbu, izvest će program “Fortuna”. Posebno obilježje ansambla su glasovi poduprti i obavijeni zvukom blok flauta. Consort Mirabile redovito nastupa diljem Europe, a večeras će publici donijeti jedinstvenu zvučnu paletu renesansnih instrumenata.

Gornji Kneginec, Crkva sv. Marije Magdalene / 20 sati / ulaz slobodan
Hana Ilčić, Marko Mumlek, Neven Boltek, Matej Ilčić

Već poznata nam četvorka će ponovno izvesti barokna djela, ovaj put u crkvi sv. Marije Magdalene u Gornjem Knegincu.

Pridružite se na koncertima i uživajte u bogatstvu glazbenih doživljaja koje nude Total Baroque i Varaždinske barokne večeri!

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.