U bečkoj galeriji Frank otvorena izložba Ivone Šimunović „After all“

U bečkoj galeriji Frank otvorena izložba Ivone Šimunović „After all“

U bečkoj Galeriji Frank otvorena je izložba akademske slikarice Ivone Šimunović „After all“. Na otvorenju sa umjetnicom su pred publikom razgovorale Simone Sentall, voditeljica kolekcije TBA21 i kustosica izložbe Jelena Tamindžija Donnart. Nova serija Ivone Šimunović nastavlja se na ranije cikluse pa se prepoznatljivi motivi prožimaju i u ovoj seriji, bilo da se radi o motivu kruga ili  apstrahiranih formi s natruhama figuracije.

Izložba „After all“  dio je višegodišnjeg projekta platforme Nomad -Hrvatskog ureda za suvremenu umjetnost, koji je posvećen međunarodnoj promociji umjetnika iz Hrvatske i susjednih zemalja. Projekt okuplja  umjetnike kao što su Lovro Artuković, Jasmina Cibic, Šejla Kamerić, Zlatan Vehabović i Jelena Bando.

Osim Simone Sentall iz TB21, izložbu su posjetili Marijana Schneider, kustosica Muzeja moderne umjetnosti Salzburg, Lisa Ortner-Kreil, kustosica Kunstforum Wien, Jasper Sharp, direktor Phileas austrijskog ureda za suvremenu umjetnost, Tatiana Wiesner – Pavlova, kustosica i autorica knjige Behind the Gallery, Tevž Logar, nezavisni kustos, Silvia Jaklitsch direktorica izdavačke kuće Verlag für Moderne Kunst, Adel Bahtanović u ime zaklade UNIQA SEE Future te brojni  posjetitelji međunarodnog sajma suvremene umjetnosti Vienna Contemporary koji se  održava u Beču.

Ivona Šimunović godine  1979. godine završila je srednju Umjetničku školu Luke Sorkočevića. Diplomirala je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2002. u klasi Zlatka Kauzlarića Atača. Izlaže na samostalnim i grupnim izložbama. Od 2020. radi kao kustos pedagog u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik. Izložba „After all“ može se pogledati do 17.rujna, a organizirana je uz podršku : Grada Dubrovnika, Dubrovačko-neretvanska županije, Turističke zajednice Grada Dubrovnika, Ministarstva kulture i medija RH, FACE Croatia, Maistra i Nomada.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.