"U orbiti" nova pjesma 12-godišnjeg splitskog repera spaja razne elektronske pravce i priče o njegovim uzorima

"U orbiti" nova pjesma 12-godišnjeg splitskog repera spaja razne elektronske pravce i priče o njegovim uzorima

Mark Maret 12-godišnjak je iz Splita koji posljednje četiri godine sam stvara i producira elektronsku glazbu u profesionalnom softveru Abletonu Live, objavio je novu pjesmu "U orbiti". Učenik je 6. razreda OŠ Žnjan Pazdigrad te uči gitaru u Glazbenoj školi Josipa Hatzea u Splitu, a u slobodno vrijeme bavi se videom i glazbom te 3D animacijama. Vjerojatno je najmlađi glazbeni producent u ovom dijelu regije, što podrazumijeva da sam stvara, pjeva, repa i aranžira svoje uratke.

Iza sebe već ima jedan album s 10-ak pjesama žanrovski od trapa, preko dubstepa do drugih aktualnih pravaca elektronske glazbe s dječjom tematikom ili kako on to sve skupno naziva kidstepom. Album je objavljen na glazbenom servisu bandcamp https://markmaret.bandcamp.com/ te dijelom na njegovom YouTube kanalu: https://www.youtube.com/channel/UCuUFOvFtl9TqUdCsW804C9g/videos.

Krajem prošle godine krenuo je u pripremu drugog albuma kojeg najavljuje pjesma "U orbiti". U aranžmanu spojio je trap, dubstep i ponešto elemenata EDM-a kako bi dobio podlogu za stihove u kojima spominje kaštelanskog youtubera Marka Kaleba s kojim je snimao video skečeve, Vojka Vrućinu, najdražeg mu glazbenika uz Estonca Tommyja Casha, kao i o kratkim zgodama iz Splita i okolice.

Mark video spotove radi u programu Wondershare, a miksa pjesme u splitskoj multimedijalnoj udruzi Combo gdje njegovi roditelji uz druge članove vode multimedijalne edukacije i projekte, te pokušavaju djeci pobuditi zanimanje za kreativnim stvaralaštvom na računalima, a ne samo puko konzumiranja igrica.

Tako je s mamom, profesoricom glazbene kulture, prošle godine snimio i video lekciju " "Glazba u digitalnom okruženju" za potrebe projekta "i- nastava"Agencije za odgoj i obrazovanje. Mark u tom videu pokazuje vršnjacima kako se stvara glazba u profesionalnim i besplatnim računalnim programima.

Video lekcija:

https://www.youtube.com/watch?v=Lj2FNkssH7k

Lani je objavio i video za pjesmu El Coronel, a uskoro počinje snimanje prvih kadrova za "U orbiti" gdje će mu se pridružiti neki akteri iz pjesme.

El Coronel link:

https://www.youtube.com/watch?v=mjxMdjE_Igs

Mark u IN Magazin Nove Tv:

https://www.youtube.com/watch?v=cbcz38HfGcw

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.