U prodaji dvostruki kompilacijski album velikog Gábora Lengyela

U prodaji dvostruki kompilacijski album velikog Gábora Lengyela

Gábor Lengyel je od početka svojeg djelovanja do danas ostavio dubok trag, još kada je bio član grupe Teška industrija kao klavijaturist, skladatelj i aranžer, preko trenutka kada je postao glazbeni urednik radija i TV Novi Sad te umjetnički direktor subotičkog festivala Omladina, do skladanja više od 100 djela za kazališne predstave i opereta, rock opera i mjuzikala. Ovo izdanje, kako je istaknuo glazbeni kritičar Petar Peca Popović, "pruža pogled u stvaralaštvo vlasnika zaista bogate i raznovrsne stvaralačke biografije i odanog promotera kulturnih vrednosti. Kao takav zaslužuje poštovanje za značajan
doprinos muzičkoj kulturi prostora na kojem je delovao." Ujedno dodaje kako "karijera Gabora Leđela i njegovo poluvekovno autorsko putovanje kroz muziku, ne samo da potvrđuju iskren odnos prema izabranoj umetnosti dodatno osvetljavajući Suboticu kao važnu adresu ozbiljnog stvaralaštva već i zaslužuju uvid kakav ovo dragoceno izdanje nudi."

Na prvom CD-u iz edicije "Gold Collection" nalaze se vokalno-instrumentalne pjesme, od karijere u Teškoj industriji, preko suradnje s Indexima, Radom Šerbedžijom do rada s izvođačima kao što su Hor SNP, Davorin Popović i Gordana Vidaković. Drugi CD je zbir njegovih najboljih instrumentalnih skladbi.

Album "Gábor Lengyel: Gold Collection" od danas je u prodaji po cijeni od 69 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa i na webshopu.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.