Varaždinski bend Sowas pozvan na sarajevski "Festival u Centru"

Varaždinski bend Sowas pozvan na sarajevski "Festival u Centru"

 Varaždinski bend Sowas, prepoznat kao jedan od najkreativnijih i najinovativnijih varaždinskih glazbenih sastava, nastupit će na "Festivalu u Centru" u Sarajevu, koji se održava u vrijeme Sarajevo Film Festivala. Ovaj nastup važan je korak u uspostavljanju suradnje između dvaju UNESCO kreativnih gradova – UNESCO grada glazbe Varaždina i UNESCO grada filma Sarajeva, te pruža izvanrednu priliku za promociju varaždinske glazbene scene na međunarodnoj razini.
Ulazak u mrežu UNESCO kreativnih gradova od velikog je značaja za glazbenu scenu Varaždina. Suradnje poput ove omogućuju umjetnicima i kreativcima da dijele svoje projekte, ideje i iskustva na globalnoj platformi. Također, uključenost u mrežu pruža mogućnost sudjelovanja na brojnim konferencijama, festivalima i događanjima kroz koje se ostvaruju novi kontakti i suradnje, ali i promovira kultura i turizam.
Poziv Sowasu da nastupi na sarajevskom festivalu potvrda je njihove kvalitete i značaja na regionalnoj glazbenoj sceni. Ovaj elektro-alternativni bend spaja elektroniku s instrumentalnom svirkom, a njihov album "Golden Veil" našao se na listama najboljih regionalnih izdanja. Članovi benda su Siniša Sović (bass), Luka Sović (sint), Martina Friščić (vokal), Matija Burek (bubnjevi), Igor Maleš (gitara) i Marin Kereša (sint).
"Festival u Centru", kulturno-kreativni ulični festival koji slavi urbani identitet Sarajeva, bit će održan od 16. do 23. kolovoza 2024. godine. Nakon toga, svoj jedinstven zvuk i inovativni pristup glazbi, Sowas će predstaviti na 26. Špancirfestu na kojem nastupaju u petak, 30. kolovoza, od 20:30 na Korzu.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.