Josip Ćulumović objavio pjesmu „Majci Terezi“

Josip Ćulumović objavio pjesmu „Majci Terezi“

Jedan od ponajboljih autora i izvođača duhovne glazbene Josip Ćulumović skromno priznao da mu je pripala neizmjerna čast i nezaslužena milost sudjelovati u stvaranju pjesme posvećene sv. Majci Terezi. Naslov pjesme je "Majci Terezi" za koju je tekst napisala draga mu prijateljica Ivana Petković iz Subotice. Glazbu potpisuje Josip Ćulumović, a za aranžman i produkciju zaslužan je mladi talentirani glazbenik Marko Javorski. Prateće vokale pjevali su Ivona Bunčić i Marko Javorski. 

Zanimljiv je nastanak ove divne pjesme, kaže Josip Ćulumović koji svjedoči:

“Jednog dana krajem travnja ove godine dobio sam poruku prijateljice Ivane iz Subotice kako bi htjela pokloniti pjesmu koju je posvetila sv. Majci Terezi sestrama Misionarkama Ljubavi koje je utemeljila svetica. Budući da surađujem sa sestrama Majke Tereze obećao sam joj da ću im proslijediti Ivaninu pjesmu. Ivana je razmišljala kako bi bilo lijepo ako bi se pjesma eventualno uglazbila.

Baš toga dana započinjala je devetnica sv. Josipu Radniku i zajednički smo ju molili sa nakanom da dobijemo neku lijepu melodiju za pjesmu u zajedništvu preko molitvene zajednice “Nebesko Kraljevstvo” koju je pokrenuo vlč. Kristijan Perović preko Facebooka.

Posljednjeg dana devetnice sv. Josipu došla mi je u nadahnuću melodija za pjesmu. Zamolio sam dragu prijateljicu Nadu Oršolić Tunić da nam osmisli neki lijepi popratni video i pred Vama je uradak koji smo osmislili zajedničkim snagama. Želja nam je bila da pjesma iziđe na sam dan rođenja Majke Tereze za Nebo 5.9. ove godine, a započeli smo snimanje u studiju te montiranje videa oko 1.9. Budući da je bilo upitno hoćemo li sve stići do spomendana svetice, molili smo

Njenu devetnicu i zagovor ako je to volja Božja da uspijemo realizirati. Usprkos mnogim preprekama i kušnjama s velikom radošću i zahvalnošću Trojedinom Bogu poklanjamo Vam ovaj naš uradak uz molitvu zagovora sv. Majci Terezi za sve koji će gledati ovaj predivan video. Iskrena zahvala svim mojim dragim suradnicima koji su sudjelovali u stvaranju ovog djela.”

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.