Nino Golob autor je i „himne Varaždina“ - pogledajte video

Nino Golob autor je i „himne Varaždina“ - pogledajte video

Grad Varaždin poznat je kao grad baroka, glazbe i cvijeća. Naime, u ovom gradu svoje su blistave karijere počeli mnogi poznati hrvatski umjetnici, pjevači, glumci... Ruža Pospiš-Baldani, Franjo Petrušanec, Nevenka Petković-Sobjeslavski, Nada Puttar - Gold, zatim Josip Klima, Jurica Muraj, Zlatko Vitez, Slavko Brankov, Nenad Opačić, Miljenko Stančić, Lupino i brojni drugi.
Međutim, danas je malo je poznato da je ovaj grad sedamdesetih i osamdesetih godina imao više tada mladih, ali vrlo darovitih pjevača i glazbenih sastava zabavne glazbe, od kojih se poglavito isticao Nino Golob. Sudjelovao je na više festivala i bio je nešto poput varaždinskog Zdravka Čolića.
Početkom devedesetih godina nastupao je na domoljubnim koncertima, osobito s Đukom Čaićem i Ivom Fabijanom, čak i po Kanadi.
Inače, bio je veliki obožavatelj i suradnik Arsena Dedića, koji je posebno za njega skladao i neke pjesme, koje je Nino izvodio na Krapinskom festivalu, gdje je jedne godine proglašen i za najboljeg debitanta. Skladbe mu je pisao i Ivo Robić i drugi. Nastupao je i na Zagrebačkom festivalu, ali i na Festivalu hrvatskih šansona „Zvonimir Golob“, u zagrebačkoj dvorani Vatroslava Lisinskog.
Nino nam se pohvalio da sada snima nove pjesme, pretežno balade, za koje je napisao glazbu, a dr. Mirjana Kolarek-Karakaš tekstove. Oni su zajedno autori i pjesme „Varaždin u sutonu“, za koju je snimljen i video spot, a za koju se slobodno može reći da je na određeni način i „himna Varaždina“.
- Želja mi je da svoje najbolje pjesme uskoro objavim i na CD-u – rekao nam je Nino, kojeg pamtimo i kao člana nekih poznatih varaždinskih glazbenih sastava.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.