Libertybell objavljuje novi singl, poslušajte „Ivanu”!

Libertybell objavljuje novi singl, poslušajte „Ivanu”!

Nakon „Pisma Mileni” i inspiracije Kafkinim djelom, kantautorica Zvonka Obajdin i njen bend Libertybell predstavljaju pjesmu posvećenu slikarici. Libertybell, odnosno kantautorica Zvonka Obajdin koja uz svoj bend stvara pod ovim pseudonimom, nastavlja objavljivati singlove s nadolazećeg albuma. Nakon izrazito prihvaćenog „Pisma Mileni”, bend objavljuje pjesmu posvećenu prijateljici i umjetnici.

 Glazbenica koja je prethodnih dvanaest godina djelovala u bendovima Svemir, Sjeverozapad i Rebel Star, sada se vraća ulozi frontwoman te kroz Libertybell, koja je započela kao samostalni projekt, ponovno sastavlja bend u kojim vodi glavnu autorsku riječ. „S ovoliko iskustva i godina iza sebe, u fazi sam kad mi ovakve stvari više ne stvaraju pritisak. Ne natječem se ni sa kim, pa niti sa samom sobom. Zaista, samo uživam u stvaranju glazbe”, kaže Obajdin.

 „Ivana je slikarica Ivana Kranželić, s kojom sam surađivala na ranim albumima Svemira, a toj sam se suradnji sad vratila jer su njene novije slike iskorištene za prateći spot. Jedne proljetne večeri sjedila sam sama doma za klavirom i pokušavala nešto izraziti nedugo nakon što sam na društvenim mrežama pogledala te slike. Dogodilo se da je to bio izravan povod da se pjesma obraća baš njoj. U širem smislu, Ivana je svaka moja prijateljica, sadašnja ili bivša, kojoj se možda poželim javiti u nekim trenucima osamljenosti, ali to nikada ne učinim, bilo zbog nekih svojih hemunga ili zato što znam da se neki spaljeni mostovi ne mogu obnoviti.”

 Uz Zvonku kao kantautoricu, aranžerku i klavijaturisticu, ovu su pjesmu snimili i njeni prijatelji i članovi benda Lana Filipin (bas) i Ernest Džananović (bubanj), producirao je i miksao Dražen Gavrilović, a masterirao Pavle Miholjević. Prateći lyric video korištenjem slika Ivane Kranželić složila je Marina Uzelac.

 Libertybell Zvonki Obajdin dolazi kao prilika da istraži svoje nove glazbene ideje. Dok je prethodni rad bio orijentiran na gitaru, zamijenivši primarni instrument, klavir i synthesizeri otvorili su joj nove mogućnosti, što je uvelike utjecalo na sveukupni zvuk. Ova se zaigranost čuje i u novom singlu koji je glazbeno vedar i prozračan, ali u kontrastu sa sjetnim senzibilitetom stihova, te dolazi kao gotovo zvukovni oproštaj od naglo minulog ljeta. Delikatna, nježna i s izraženom bas dionicom koja joj daje filigranski utisak, „Ivana” otvara novo razdoblje zagrebačke kantautorice. Uz prethodno objavljene singlove „Tako se prelazi pustinja” i „Pismo Mileni”, ovi glazbeni fragmenti sada daju puno jasniju sliku nadolazećeg albuma „Lisica”, čija objava slijedi do kraja godine.

 Singl „Ivana” objavljen je u izdanju diskografske kuće Mast produkcija te od 18. rujna dostupan na svim digitalnim glazbenim platformama:

https://libertybell.hearnow.com/ivana

 l foto Marina Uzelac

libertybell

https://www.facebook.com/libertybell.fb

https://www.instagram.com/libertybell.ig/

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.