Otvorena 49. Samoborska glazbena jesen

Otvorena 49. Samoborska glazbena jesen

Svečanim koncertom Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije, pod vodstvom dirigenta Davora Kelića uz baritona Matiju Meića, u Franjevačkoj crkvi Marijina uznesenja otvorena je 49. Samoborska glazbena jesen.

Važan poticaj za mlade talente je i 21. izdanje Međunarodnog natjecanja mladih glazbenika Ferdo Livadić i 13. Međunarodno skladateljsko natjecanje New Note.

“Samobor je grad kulture, grad glazbe. Već 49 godina izvođači, posjetitelji, skladatelji i organizatori sudjeluju u programu koji u samoborske dvorane, crkve i na samoborske ulice donosi glazba”, rekao je umjetnički ravnatelj Festivala Srećko Bradić.

“Upravo na kontinuitetu tradicije, vrijednosti novih umjetničkih naraštaja te promociji suvremenih skladateljskih rukopisa, Samoborska glazbena jesen stvorila je poznati umjetnički identitet”, rekla je prilikom otvaranja Festivala izaslanica Ministrice kulture i medija, Jasna Vaniček-Fila.

Publika koja je do posljednjeg mjesta ispunila klupe Franjevačke crkve, uživala je uz ariju iz kantate i oratorija Johanna Sebastiana Bacha i Felixa Mendelssohna te Pjesme Don Quijotea Dulcineji Mauricea Ravela. Na programu su bila i glasovita ostvarenja Richarda Wagnera ‒ Siegfriedova idila i arija Wolframa iz opere Tannhäuser te Mendelssohnova 4. simfonija u A-duru, op. 90, Talijanska. Pljeskom posjetitelji svečanog koncerta prizvali su bis pa je tako izvedena vokalno vrlo zahtjevna Mozartova arija Bis Rivolgete a lui lo sguardo Cosi fan tutte. Ulaznice za koncerte mogu se kupiti na www.ulaznice.hr.

Sve informacije o ulaznicama i programu festivala dostupne su na www.samobor-festival.com.

Organizator Samoborske glazbene jeseni je Pučko otvoreno učilište Samobor, a pokrovitelji

Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Zagrebačka županija, Grad Samobor i Hrvatsko društvo skladatelja.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.