Hrvatsko društvo kazališnih kritičara i teatrologa za najbolje ostvarenje u sezoni 2023/2024 odabralo predstavu Šapat duše, varaždinskog HNK

Hrvatsko društvo kazališnih kritičara i teatrologa za najbolje ostvarenje u sezoni 2023/2024 odabralo predstavu Šapat duše, varaždinskog HNK

Autori predstave Šapat duše nastale u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu nagrađeni su Nagradom Ivo Hergešić Hrvatskog društva kazališnih kritičara i teatrologa za najbolje ostvarenje u sezoni 2023/2024. Uz redateljicu Tamaru Kučinović i scenografa i kostimografa Davora Molnara u nagrađenom su timu autorica lutaka Alena Pavlović, skladatelji Ivana Đula i Luka Vrbanić, autor videoprojekcija Damir Chytil, te glumci Filip Eldan, Sunčana Zelenika Konjević, Nikša Eldan, Sara Ipša i Marinko Leš.

Nagrada se sastoji od umjetničke skulpture vizualne umjetnice i kostimografkinje Ivane Bakal, plakete i novčanog iznosa. O dobitniku je odlučilo tročlano povjerenstvo u sastavu Mila Bulimbašić Botteri, Igor Tretinjak i Leon Žganec-Brajša (predsjednik povjerenstva).

Nagrada će se dodijeliti u srijedu, 11. rujna. u 14 sati u Botaničaru, Trg Marka Marulića 6 u Zagrebu.

Nagrada se dodjeljuje u rujnu svake godine za najbolje kazališno ostvarenje (predstavu u cjelini ili pojedinačno umjetničko ostvarenje) premijerno izvedeno u prethodnoj kazališnoj sezoni (od 1. rujna prethodne do 31. kolovoza tekuće godine). U obzir za nagradu dolaze predstave svih kazališta i kazališnih skupina izvedene u Republici Hrvatskoj u navedenom razdoblju, a obuhvaćaju se raznorodni oblici izvedbenih umjetnosti te apostrofiraju umjetnička dostignuća svih kazališnih profesija.

Višestruko nagrađivanu predstavu Šapat duše možete pogledati na Sceni Rogoz u subotu, 14. rujna s početkom u 17 sati.

NAJAVNI VIDEO

Više o predstavi pročitajte OVDJE.

 Ulaznice u dostupne na blagajni Kazališta ili putem online prodaje.

Radno vrijeme blagajne:

Od ponedjeljka do petka 10-12 i 18-19,30.
Subotom 10-12 i sat vremena prije početka programa.
Nedjeljom samo sat vremena prije početka programa.
Praznikom blagajna ne radi.

Kontakt:

telefon 042/200 250
email Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.