Četvrta godina kazališne čarolije za najmlađe kroz projekt 4,3,2,1… Škola!

Četvrta godina kazališne čarolije za najmlađe kroz projekt 4,3,2,1… Škola!

Četvrtu godinu zaredom, čakovečka Kazališna družina Pinklec donijela je  radost i oduševljenje najmlađima kroz svoj projekt besplatnih predstava “4,3,2,1, ŠKOLA!“. Ovaj kazališni  događaj  pravi je  hit među djecom, mladima, roditeljima, bakama i djedovima, a svake godine sve više gledatelja uživa u čaroliji i ljepoti  kazališta. Tijekom minulog vikenda, tri predstave su odigrane u prekrasnom ambijentu Perivoja Zrinskih, iza poznatog „orla“, odnosno spomenika Nikoli Zrinskom Čakovečkom,  gdje su i glumce, ali i mnogobrojnu publiku sunčeve zrake pratile kroz kazališnu igru ispunjenu smijehom i veseljem.

„Kazališne daske na otvorenom“ ponovno su oživjele zahvaljujući  fantastičnim predstavama koje su oduševile sve prisutne. Tako su „Cvrčak i mravi“ u izvedbi Kazališne družine Pinklec„Lovci na snove“  Lutkarske organizacije LOFT ( Lutkarska organizacija koju fakat trebamo) iz Zagreba i „Lisica bez repa“ Umjetničke organizacije Peripetija iz Varaždina nosile  svaka  svoju priču i poruku, a djeca su imala priliku naučiti važne životne lekcije kroz zabavu i igru na pozornici.

Jedina predstava koja je odigrana u čakovečkom Centru za kulturu bila  je „Petar Pan“ Dramskog studija DADA kazališne družine Pinklec, koja je s lakoćom na scenu prenijela čaroliju Neverlanda  (Nigdjezemske). Ova predstava, koja je na poseban način spojila maštu i kreativnost, ponovo je probudila  u svakom gledatelju, bez obzira na njegovu dob ono malo dijete koje nikada ne prestaje sanjati.

Zahvaljujući potpori Grada Čakovca, cijeli program bio je financiran proračunskim sredstvima, što je omogućilo da predstave budu besplatne za sve posjetitelje. Ova odlična inicijativa ne samo da obogaćuje kulturni život grada, već zasigurno  potiče zajedništvo i okupljanje cijelih obitelji oko kazališne umjetnosti. “Hvala svima koji su sudjelovali i učinili ovu manifestaciju uspješnom. Vaš dolazak  i nagrada velikim pljeskom na kraju  predstava pomažu nam da svake godine stvorimo još ljepšu priču. Radujemo se novim susretima i neponovljivim kazališnim trenucima sljedeće godine. Ova čarolija nikada ne prestaje – vidimo se opet!“ poruka je koju su na kraju uputili domaćini, popularni i odlični “Pinkleci“


 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.