V.B.Z. poziva na predstavljanje nove knjige mladog dramaturga i književnika, Borne Vujčića, "Kao da nema sutra"

V.B.Z.  poziva na predstavljanje nove knjige mladog dramaturga i književnika, Borne Vujčića, "Kao da nema sutra"

Izdavačka kuća V.B.Z. poziva vas na novo predstavljanje iz ciklusa ČITAJMO DOMAĆE AUTORE na kojem će predstaviti novi roman mladog dramaturga i književnika Borne Vujčića "Kao da nema sutra" u Kinoteka baru (Kordunska 1).
S autorom će razgovarati poznata književna prevoditeljica Patricija Horvat i glumica Lucija Šerbedžija.
Ulaz je slobodan.

Više o knjizi:

Kako bi izgledalo da se počne širiti bolest koja zahvaća samo one koji nisu dobri ljudi? Borna Vujčić na ovom zapletu vješto gradi napetu radnju, uz enigmatičnu pripovjedačicu koja tvrdi da o ovoj priči zna više i od njezinih protagonista. Romanom Kao da nema sutra vode nas članovi nesvakidašnje obitelji Fleminov, svaki iz svoje, naizgled nespojive, perspektive. Najstariji sin, humanitarac, dobronamjeran je na svoju štetu, oca pokreće nostalgija za ratnom službom dok je na pomolu novi sukob, majka kao medicinska sestra neposredno je izložena apokalipsi, mlađi sin samo želi naći novo mjesto gdje će kampirati i smotati još jedan joint, a osamnaestogodišnja kći u kovitlacu psihičke bolesti nada se boljem sutra. Kao, na koncu, i svi mi. Ali što ako sutra ne dođe?

Postavlja se pitanje je li moguće napisati antiutopijski tekst kada živimo antiutopijsku stvarnost, jesu li stvari koje su nekad bile bizarne danas dio konvencije, fijuču li nam metci oko glave ili pak u glavi? Ako živimo vječno danas, čini se kao da sutra ne postoji. Imate li uopće važeći kalendar?

O autoru:

Borna Vujčić rođen je 1993. u Zagrebu, gdje je pohađao osnovnu školu i maturirao u Gimnaziji Tituša Brezovačkog. Iste godine upisuje studij dramaturgije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Autor je proznih, dramskih i scenarističkih radova, od kojih je drama Pa može se i tako reći postavljena na Kazališnoj reviji Akademije dramske umjetnosti i adaptirana za Dramski program Hrvatskog radija u emisiji Kratke forme, a drama Pečat izvedena je u produkciji kazališta Ulysses na Velikom Brijunu 2015. godine. Tom predstavom Vujčić debitira kao dramaturg. Iste godine izlazi mu prvi roman Nužno zlo.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.