Dirljivo i emotivno - predstavljena zbirka poezije Marijane Harča ”Pjesmom protiv predrasuda”

Dirljivo i emotivno -  predstavljena zbirka poezije Marijane Harča ”Pjesmom protiv predrasuda”

U programu obilježavanja 30 godina djelovanja Općine Donja Dubrava, u tamošnjoj Osnovnoj školi u četvrtak je upriličena promocija zbirke poezije mlade autorice Marijane Harča, nazvana „Pjesmom protiv predrasuda“.

Zbirka lirike grije čitatelja toplim emocijama iz kojih se zrcali pjesnikinjina duša. „Pjesmom protiv predrasuda“ plod je šestogodišnjih poniranja u svijet osobnih preokupacija, borbe s bolešću i putovanja prema samoj sebi. Stihovi i zaključci iz ove zbirke plod su izazovnog odrastanja autorice, ranog sazrijevanja, te kolopleta njezinih nadanja, bola, težnji i letova.

Marijana Harča rođena je 31. svibnja 2000. godine, kao drugo dijete Stjepana i Sonje, no od samog početka životni put bio joj je teži nego većini njezinih vršnjaka. Marijanino djetinjstvo i mladost obilježila je cerebralna paraliza, njezinu svakodnevicu kontakti s liječnicima, terapije i hospitalizacije, no težak put ju je osnažio. Marijana Harča postaje najbolja učenica Ekonomske i trgovačke škole u generaciji!

Vedra 23-godišnjakinja snažno kroči vlastitom sudbinom te ide i dalje u težnji rušenja predrasuda u svojoj okolini. Svoju prvu zbirku lirike u kojoj je - kako sama kaže - na svakoj stranici opisivala jedan svoj dan, jednu istinu, jedan osvrt na katkad gorku svakodnevnicu u kojoj je trebalo pronaći snage i „zasladiti“ je optimizmom.

„Svaka ova minijatura jedna je neisplakana suza zbog ljubavi, zbog prijateljstva, zbog nečega što je propalo jer svijet nije naučio cijeniti drugačije od sebe. Svijet je ostao u prošlosti punoj predrasuda. Zapisanim stihovima nastojala sam, ponajviše sebi, a zatim i vama usaditi misao da suze ne vrijede jer nemoguće ne postoji“ poručuje autorica koja sebe u stihovima naziva zmajem, a taj simbol moći i zaštite na snažnim krilima nosi Marijine misli i spoznaje pretočene u liriku.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.