Mate Rimac o jurnjavi Nevere: Vozač se sam javio policiji, ispričavam se

Mate Rimac o jurnjavi Nevere: Vozač se sam javio policiji, ispričavam se

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska izvijestila je da je podnijela optužni prijedlog po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama protiv vozača Rimac Nevere, koji je na Jadranskoj magistrali kod Dubrovnika vozio 232 km/h te prekoračio dopuštenu brzinu kretanja vozila.

- Osamdesetak potencijalnih kupaca iz cijelog svijeta došlo je isprobati to čudo moderne tehnologije Neveru. Podaci o tom automobilu impozantni su: maksimalna brzina je 412 km/h, do 100 km/h ubrzava za 1,85 sekundi, a planira se proizvodnja oko 150 automobila. Ne čudi stoga što svi potencijalni kupci žele isprobati automobil ne samo na poligonu nego i u realnim uvjetima pa je jedan takva vožnja prerasla u incident, javila je u središnjem Dnevniku iz Dubrovnika novinarka HRT-a Ivana Brailo Drnas.

- Dubrovačka policija reagirala je na video na društvenim mrežama na kojem se vidi kako vozač vozi Neveru 232 km/h Jadranskom magistralom na predjelu Ratac kod Dubrovnika, odnosno 142 km/h više od ograničenja. Identitet vozača nisu željeli potvrditi ni u policiji niti u Rimac automobilima. Kazna za takav prekršaj iznosi od 5000 do 15.000 kuna te oduzimanje vozačke dozvole na mjesec dana, izvijestila je.

Utvrđeno je da se radi o dionici ceste D8 na predjelu Ratac pokraj Dubrovnika gdje je dozvoljena brzina kretanja vozila 90 km/h. Zbog grubog kršenja brzine kretanja vozila protiv vozača je podnesen optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu u Dubrovniku sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, izjavila je Andrijana Biskup, glasnogovornica PU dubrovačko-neretvanske.

Jurnjavu Neverom na magistrali komentirao je i Mate Rimac. Istaknuo je da su u Dubrovniku okupili velik broj kupaca, suradnika i distributera iz cijeloga svijeta kako bi automobil mogli isprobati u realnim uvjetima na cesti, a da će se pune performanse isprobati na stazi. Naglasio je da je šteta što je nakon premijere Nevere, o kojoj su pisali brojni svjetski mediji, ova vijest dala negativan kontekst.

- Mi našim kupcima, gostima i zaposlenicima kažemo da je testna vožnja na javnoj cesti i das se trebaju poštivati prometni propisi. Nažalost jedna kolega to nije baš izvršio tako, žao nam je zbog toga. Bila je policija, razgovarala je s vozačem. Bit će, nadam se, propisno kažnjen kao što bi bio i svatko drugi. Mi ćemo još više paziti i još više naglašavati vozačima da se drže propisa, rekao je Mate Rimac.

Podsjetimo, na internetskoj platformi Reddit pojavila se snimka, koja je poslije uklonjena, na kojoj Rimac Nevera na magistrali kod Dubrovnika postiže brzinu od 230 km/h, dok iz suprotnog smjera prolazi više vozila.

- Proveden je postupak utvrđivanja prekršajne odgovornosti te je utvrđeno da se radi o prometnici državne ceste D-8 na predjelu Ratac kod Dubrovnika i da je vozač grubo prekoračio dopuštenu brzinu kretanja vozilom, odnosno da je vozilom upravljao brzinom od 232 km/h na predjelu gdje je ograničenje brzine 90 km/h, istaknuli su iz dubrovačke policije i napomenuli kako im nije prijavljena testna vožnja automobilom po prometnicama u njihovoj nadležnosti. (Izvor: HRT)

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.