EU projekt: Dalmatinska kuharica kninske Osnovne škole Domovinske zahvalnosti

EU projekt: Dalmatinska kuharica kninske Osnovne škole Domovinske zahvalnosti

Veliki EU projekt Osnovne škole Domovinska zahvalnosti Knin kojeg su u realizaciju pomogli Šefovi kuhinji mediteranskih i europskih regija, zaokružen je dalmatinskom kuharicom.

Podsjetimo, naši su chefovi i edukatori kao dio projekta podržanog od EU (UP. 02.1.2.01.0011). educirali učenike i djelatnike OŠ Domovinske zahvalnosti iz Knina. U sklopu projekta koji nosi ime kao i škola, namjera je bila polaznike 7. i 8. razreda radom u profesionalno opremljenoj kuhinji i s iskusnim chefovima upoznati s gastronomskom tradicijom cijele Dalmacije i razviti im kulinarske vještine. Time se potaknula kreativnosti kod djece, učilo o namirnicama i prehrambenim i vrijednostima s naglaskom na zdravlje te posebnim režimima prehrane kao što su, recimo, bezglutenski, veganski i bez alergena.

U sklopu aktivnosti sastavljene su recepture jela za tradicionalnu kuharicu koja pokazuju bogatstvo omiljenih jela svih dijelova Dalmacije otoka, a možete je preuzeti na linku:
Ddalmatinska kuharica Osnovne škole Domovinske zahvalnosti, Knin.

Kuhanje je đir: Talijanska kuhinja – radionica za mlade

srijeda 17-20 h, 23. lipnja, ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Prva radionica iz novog ciklusa Kuhanje je đir! namijenjena je mladima od 12 do 18 godina, a prilika je da nauče samostalno odabirati, kombinirati i kuhati namirnice, pripremati cjelovite obroke za sebe i druge. Pod vodstvom chefa Željka Nevena Bremeca mladi će chefovi okušati se u popularnim jelima talijanske kuhinje. Bit će tu od ručno rađenih pasta do umaka za tjesteninu poput bologneza. Peći će se focaccia, vrsta tankog kruha ili pogače koju su u svijetu popularizirali talijanski iseljenici za kojeg postoje brojni preljevi i punjenja od povrća, začinskog bilja, sira, te mesa, a smatra je se i pretečom pizze. Za desert na radionici pripremat će se tiramisu, slatki talijanski klasik od piškota (damskih prstiju) umočenih u kavu i sa slojevima tučene kreme od jaja, šećera i mascarpone sira.

Cijena: 150 kn; Prijave: 099 319 89 61 ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.