SAD: Pandemija pojačala želju za slatkim pekarskim proizvodima

SAD: Pandemija pojačala želju za slatkim pekarskim proizvodima

Glazirane krafne, mafini od borovnice, čokoladne torte nalaze se među omiljenim slatkim pekarskim proizvodima u SAD-u, pokazalo je istraživanje Comax Flavors, provedeno na 1.200 ispitanika.

Amerikanci vole slatkiše, a pekarski proizvodi tradicionalno izazivaju nostalgiju za toplim uspomenama iz djetinjstva, ističu istraživači dodajući da je pandemija pojačala želju potrošača za slatkim pekarskim proizvodima.

 Za većinu potrošača, 72%, okus je najvažniji, dok je 58% izdvojilo miris, teksturu i ukus. Za najveći broj ispitanika (53%) kava se najbolje slaže uz ove proizvode. Nije svejedno kada se koji proizvod jede. Mafini i krafne se najviše jedu ujutro: 72% ispitanika jede mafine ujutro, a 63% krafne. Brownie za užinu konzumira 58% ispitanika, 41% konzumira keksiće navečer, dok 35% to čini u podne.

Omiljeni okus torte među svim generacijama je čokolada (55% ispitanika), dok je druga vanilija (za 40% ispitanika). Omiljeni muffin je onaj od borovnice (52%), a među krafnama vode one koje su glazirane i ledene.

 Foto: Unsplash/Anastasiia Chepinska

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.