Grad Varaždin provodi akciju besplatne trajne sterilizacije mačaka

Grad Varaždin provodi akciju besplatne trajne sterilizacije mačaka

Radi zaštite životinja koja uključuje kontrolu populacije nezbrinutih životinja na svom području te zbog obveze provođenja odredbi Zakona o zaštiti životinja, Grad Varaždin nastavlja akciju trajne sterilizacije mačaka.  S obzirom na veliki interes građana, a u svrhu smanjenja broja nezbrinutih mačaka te sprječavanja pojave javnozdravstvenih problema, Grad Varaždin je osigurao dodatnih 50.000,00 kn za ovu namjenu te će se preostala sredstva koristiti do njihovog iscrpljenja u tekućoj godini, po redoslijedu novih prijava građana.

Link za besplatnu sterilizaciju mačaka bit će otvoren do popunjenja preostale kvote odobrenog iznosa. Pravo na besplatnu trajnu sterilizaciju mačaka imaju građani s prebivalištem na području Grada Varaždina. U svrhu provođenja akcije, Grad Varaždin sklopio je ugovor s gradskom tvrtkom Čistoća d.o.o. koja će poduzeti potrebne radnje za ispunjenje ugovora te će izraditi i voditi Registar steriliziranih mačaka.

Prijava za besplatnu trajnu sterilizaciju vrši se putem linka https://cistoca-vz.knack.com/sterilizacija-cistoca#online-prijavnica/, a građani mogu prijavnicu i osobno preuzeti i ispuniti na info pultu sjedišta Čistoće u Ulici Ognjena Price 13 u Varaždinu.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.