Muške cipele - Odraz osobnog stila svakog muškarca

Muške cipele - Odraz osobnog stila svakog muškarca

Da li znate da muške cipele nisu samo zaštita za stopala ili modni detalj, već imaju značajnu ulogu u muško – ženskim odnosima? Da, upravo tako! Dame su sklone tome da se o suprotnom spolu informiraju upućivanjem diskretnih pogleda ka njihovim cipelama.

Odjeća uspješnog muškarca uključuje i odgovarajuće cipele uz odijelo. Općenito, za kombiniranje muških cipela postoje neka pravila koja odabir čine dosta lakšim.

Dakle, pogledajmo neka od osnovnih pravila za kombiniranje muških cipela sa odjećom, kako bismo u svakoj prilici ostavili dobar dojam:

  • Uz odijelo treba nositi nisku cipelu s tankim potplatom.

  • Čizme na vezivanje ili gležnjače, kao što su Chelsea-čizme, treba nositi samo na otvorenom, čak i zimi, a ne kao dio poslovne odjeće, u uredu.

  • Ako u slobodno vrijeme nosite casual odijelo, tada su dopuštene i jednostavne tenisice.

  • Za lošeg vremena, preporučaju se cipele na vezanje s debljim, gumenim potplatom, kao što su robusne Budapest-cipele.

  • Mokasine s resicama izvrsno pristaju uz casual dress code.

  • Uz crno ili tamno-sivo odijelo idu isključivo crne cipele, dok cipele smeđe boje pristaju uz tamnoplavo, srednje-sivo i, naravno, smeđe odijelo. Smeđa boja cipela idealna je i uz odijela u svijetlim nijansama, kao bež,svijetlosiva ili svijetloplava.

  • Pojas treba uvijek biti u istoj boji kao i cipele, dok su čarape ili u boji odijela, ili cipela.

  • Za večernju odjeću dopuštene su samo crne cipele, uz odijela u odgovarajućoj boji. Ovdje su popularne i cipele za muškarce od lakirane kože.

Navest ćemo i neke od najčešćih vrsta muških cipela, kako bi vam pomogli da uvijek odaberete pravu obuću, uz odjeću koju planirate nositi tijekom dana:

  • Derby – vjerojatno najpopularnija muška cipela, na „otvoreno“ vezanje. Izrađuju se od različitih materijala, u okruglom ili četvrtastom obliku. Idealne su za posao, uz sve odjevne kombinacije tog stila.

  • Oxford – nešto elegantnije cipele, na takozvano, „zatvoreno“ vezanje. To je idealna cipela za sve svečane i formalne prilike, za sve odjevne kombinacije u poslovno-formalnom dress code-u, a u sjajnoj crnoj boji i uz elegantnu večernju odjeću, uključujući i smoking.

  • Budapest – poznate i omiljene, i kod ženske populacije, muške cipele sa perforacijama ili rupicama. U zavisnosti od materijala od kog su izrađene, mogu se nositi uz svakodnevnu poslovno-casual odjeću, ali se dobro slažu i s odijelom od tvida, i u ostalim casual kombinacijama.

  • Monk – muške cipele s redovničkim remenom, nekoliko godina unazad uživaju veliku popularnost. Umjesto vezivanja, ove cipele imaju kožni preklop koji se zatvara sa jednom ili dvije metalne kopče. Ovo su nešto ekstravagantnije cipele, ali se mogu nositi uz poslovna odijela.

  • Mokasinke – udobne i meke muške cipele, pravi su izbor uz opuštene odjevne kombinacije. Izrađuju se u više varijanti, osnovni model je poznat po resicama, i gotovo su uvijek od mekane – antilop kože.

Ukoliko ste u potrazi za novim muškim cipelama, pozivamo vas da posjetite stranicu idealno.ba, razgledate mnoštvo različitih modela, uspoređujete cjene i odaberete jedan ili više pari moderne muške obuće, uz koje ćete uvijek ostavljati vrhunski dojam.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.