Predsjednik Vlade čestitao mons. Roku Glasnoviću na imenovanju dubrovačkim biskupom

Predsjednik Vlade čestitao mons. Roku Glasnoviću na imenovanju dubrovačkim biskupom

Novim biskupom Dubrovačke biskupije imenovan je mr. sc. don Roko Glasnović, svećenik Šibenske biskupije. Apostolska nuncijatura objavila je to na blagdan sv. Andrije apostola 30. studenog, a objave o imenovanju podijeljene su s javnošću u Dubrovniku i u Šibeniku.

 Svećenicima i vjernicima Dubrovačke biskupije, koji su godinu dana molili i iščekivali novog pastira, imenovanje novog biskupa priopćio je u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku apostolski upravitelj biskupije mons. Mate Uzinić, riječki nadbiskup koadjutor. Delegat s ovlastima generalnog vikara don Hrvoje Katušić pročitao je životopis novog biskupa.

 Mons. Uzinić je, pozdravljajući zbor savjetnika, svećenike, redovnike, redovnice, djelatnike Biskupije i sve one koji su putem izravnog prijenosa putem medija pratili ovu objavu imenovanja, kazao kako ta vijest da je Sveti Otac imenovao novog dubrovačkog biskupa i njega raduje. „Novi dubrovački biskup je - ja ovo govorim i sa emocijama jer je on jedan od mojih učenika, bio sam mu odgojitelj u bogosloviji više godina, a i kroz cijelo ovo vrijeme imamo različite službe koje nas povezuju i koje su omogućavale da se susrećemo pa i ovdje u Dubrovniku - svećenik Šibenske biskupije mons. Roko Glasnović. Svećenik koji je vrlo mlad, ima godina otprilike onoliko koliko sam ja imao kad sam došao ovdje u Dubrovačku biskupiju i evo očekujemo da će pred njim biti i dug put u zajedništvu s vama u kojem će vršiti službu pastira ove naše Dubrovačke biskupije. Evo kao što su radosno odzvonila ova zvona ja vas molim da radosno odzvoni vaš pljesak kojim ćemo pozdraviti novog Dubrovačkog biskupa Roka Glasnovića“, kazao je mons. Uzinić.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je čestitku mons. Roku Glasnoviću na imenovanju biskupom Dubrovačke biskupije, u kojoj stoji:

"Preuzvišeni oče biskupe,

iznimna mi je čast i veliko zadovoljstvo uime Vlade i osobno čestitati Vam na imenovanju dubrovačkim biskupom. 

Želim Vam da ovu važnu službu, koju Vam je povjerio Sveti Otac, obnašate na zadovoljstvo svih vjernika koji su uz Vas dobili čestitog i iskrenog zagovornika i zaštitnika. To je osobito važno danas kada nam je potrebna solidarnost i zajedništvo, kao i snaga i mir u prevladavanju kušnji i izazova s kojima se kao društvo suočavamo.

Uz iskrene čestitke, želim Vam puno snage i uspjeha u obnašanju svete i odgovorne dužnosti pastira Dubrovačke biskupije."

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.