Dobrodošli na svijet - čestitke za novorođenčad u cijeloj Hrvatskoj!

Dobrodošli na svijet - čestitke za novorođenčad u cijeloj Hrvatskoj!

Prvu novogodišnju novorođenčad diljem Hrvatske posjetili su i darivali gradski i županijski dužnosnici. Tako je prvom novom stanovniku Hrvatske prvi imao čast čestitati Split, gdje je odmah u prvoj minuti na svijet došla Tina Kaleb iz Rogotina. 

U Hrvatskoj prvo novorođenče ugledalo je svijet u Splitu, drugo je Vigo Kajtazi u Karlovcu. U Rijeci deset minuta poslije ponoći rodio se Adian Kaltek, u Vukovari prva je na svijet u novoj godini oko 2 sata ujutro došla Marta Aždanovac, a rodili su se i dječaci - Noa iz Vinkovaca in Toni iz Zadra, Sara iz Varaždina, gdje je Grad upravo u ovoj godini udvostručio naknadukao dar za novorođenu djecu.

U jutarnjim satima, u 04:33 u Županijskoj bolnici Čakovec (na naslovnoj slici) prva je na svijet u Međimurskoj županiji došla djevojčica Antonela. Ponosni roditelji su Horvat Melita i Senad Bogdan, a Antonela im je treće dijete.

Djevojčica je teška 3130 grama i duga 50 cm, porod je prošao uredno, beba i mama se dobro osjećaju – rekao je dežurni liječnik Marko Škoda, dr. med. spec. ginekologije i opstetricije, koji je s primaljom Vesnom Kirić i Marijom (Macom) Zvornik vodio porod. Čestitke roditeljima uputili su župan Međimurske županije Matija Posavec i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini prigodnim željama i poklonima. 

Čestitke svim roditeljima i novorođenoj djeci u Novoj 2022.godini i svim mališanima koji će se još roditi.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.