Kim Verson: „Budite svoji - Pa što ako šapuću“

Dobro znate kako vam je kada vam se namješteno smiju. Kada su fejk. Očekuju od vas da im povlađujete i igrate njihovu igru. Jer oni su jači, a možda i moćni. Svijet će nas rado odvući u fejk sobu ako mu se prepustimo.

'I dok tako stojimo na pozornici života čekajući svojih pet minuta obasjani snopom reflektora, zaboravljamo svoju istinsku ulogu koju smo odabrali za vlastiti show', reći će Kim Verson i postaviti pitanje: 'Kako ostati autentičan, vjeran sebi, intuitivan i hrabar kada si toliko bombardiran različitim ulogama za koje misliš da moraš igrati?'

Jer - oni šapuću.

Kim Verson je sve ono što ste možda smetnuli s uma. Kantautorica pop glazbe raznovrsnog - slojevitog, a opet tako catchy - rukopisa. Osoba snažnog personalityja i iznimnog glasa. Atraktivna live prezenterica s ulogama u mjuziklima i karijerom koja traje 13 godina. I osoba s iznimnim osjećajem za humano. Za pomoć drugome i s prezirom prema nepravdama svih vrsta.

Pjesma 'Nisam to što žele' dio je njezina rukopisa kojI sve češće zahvaća manje ležerne teme. One koje čine život. Bilo da nas potiču na ustrajnost u ostvarivanju ciljeva ('Ne posustani'), suočavanje s rodnim ili dobnim nasiljem ('Ptica'), životom u trenutku ('Divlji i slobodni') ili važnošću pronalaženja sreće ('Butterfly'). Stihovi koje nam ovoga puta donosi odvažni su i bez pardona. Buntovni, čak. Možda vam se mogu činiti i rubnima. Posebice kada ih odslušate više puta.

Cijela ta stihovana priča dobila je i moderno zvučno ruho producenta Benija Ducenta. Groove hip hopa i ritam R&B-ja s elementima tropicala koji pop pjesmu dostavljaju u progresivni paketić s vintage vrpcom. Paketić privlačan slušateljima generacije Z i vrpcu zanimljivu Milenijalcima koji će pronalaziti emociju R&B-ja devedesetih. A to je doba koje doživljava globalni revival na streaming servisima.

'Kako ostati u svojoj pravoj ulozi i fokusirati se na svoju - ali svoju, ma kakva bila - izvedbu na toj istoj pozornici zvanoj život', naglasit će Kim Verson i jasno staviti do znanja: 'Biti različit znači biti prvenstveno iskren prema sebi. Neustrašiv u svijetu preglasnog šaputanja. Jednostavan pred najvećim izazovima.' 

Pa što ako šapuću?

To je smisao života pjesme 'Nisam to što žele', produkcijom Benija Ducenta zaogrnute u ruho nove generacije. Jer, Kim Verson počinje tamo gdje igra prestaje.

Foto: Josip Ninković

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.