Premijera video spota: Dite mora je oda dalmatinskom ribaru

Trio Gušt je na atraktivnim lokacijama otoka Žut na Kornatima te na Murteru, u režiji Marija Krište, snimio video spot za pjesmu Dite mora s kojom će 24. kolovoza nastupiti na Dalmatinskoj šansoni u Šibeniku.

“Dite mora” je oda načinu života dalmatinskog ribara, onog pravog, iskonskog. “Imamo ovoga puta dalmatinsku haiku poeziju. Poslušajte tekst, atmosferu punu mora, fjake i naše iskonske Dalmacije”, izjavio je pjevač Želimir Dundić iz Trija  Gušt, opisujući pjesmu koja će pobuditi emocije mnogih ljubitelja iskonskog dalmatinskog načina života.

A da podsjetimo - Splitski Trio Gušt napravio je zanimljiv izlet po inozemnom eteru sa talijanskom verzijom svoje pjesme Mare. Bili su. su na nizozemskoj Top 100 ljestvici. Sve je još zabavnije kad se zna da prvo mjesto zauzimaju slavni Rolling Stones sa novim singlom Angry, a da jedno mjesto iznad Trija Gušt drži Peter Gabriel. Ovo je već sedmi tjedan da Trio Gušt opstaje na nizozemskoj top listi. 

Talijanska verzija pjesme Mare već je ranije ovog ljeta izazvala pozornost talijanskih medija. Riječ je avanturama hrvatskog pomorca uz obale Sicilije, Sardinije i Ligurije. Glazbu je napisao Ivo Jagnjić, inače pjevač sastava Dalmatino, a tekst Ivo Šćepanović koji je ove godine (zajedno sa Juroslavom Buljubašićem) imao i tekst za pobjedničku pjesmu Splitskog festivala, “Letim u svemir”.  S hrvatskom verzijom ove pjesmu za koju su tekst napisali Ivo Jagnjić i Mario Romac Trio Gušt je nastupio na Festivalu dalmatinske šansone u Šibeniku. 

Također na malonogometnoj ekshibiciji u Zagrebu, Luka Modrić, Mateo Kovačić i Marcelo Brozović nastupili su pod imenom benda Trio Gušt. Link na pjesmu: https://youtu.be/_yX5WDtO_ss?si=Dm1W-Aiq2-DbwI7k

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.