Vinski podrum Puklavec Family Wines organizirao šestu VIP berbu

zajednička

Vinski podrum Puklavec Family Wines šestu godinu zaredom organizirao  je VIP berbu. Bilo je to ujedno i sjajno druženje uz prijatelje, poslovne partnere iz Hrvatske i Slovenije, načelnike okolnih općina i poznate Slovence u idiličnoj Zidanici Malek, usred Jeruzalemskih gorica. Zajedničku priču počeli su pisati 2014. godine kada su zajedno posadili loze šipona, uslijedio je prvi posao u vinogradu, a od 2016. godine pa sve do danas već se tradicionalno svake godine susreću na VIP berbi. Ovaj put u rekordnom sudjelovanju jer je berba okupila otprilike 200 gostiju željnih zabave.

U vinogradu uz slikovitu Zidanicu Malek početkom listopada bilo je još jednom vrlo veselo i živo. Uistinu poseban tradicionalni susret uz berbu grožđa zapravo je nastavak dobre marketinške priče začinjene druženjem uz vrhunsku gastronomiju i izvrsna vina. U ime obitelji Puklavec, vlasnika vinskog podruma, goste je pozdravio Vladimir Puklavec, koji je naglasio da se svake godine rado podrži taj tradicionalni događaj gdje se u ugodnoj atmosferi ponovo susreće s prijateljima i poznanicima. Direktor i glavni enolog podruma Mitja Herga osvrnuo se na ovogodišnju berbu i najavio novu vinsku priču.

Susretu su se pridružili mnogobrojni poslovni partneri, načelnici okolnih općina, poznati Slovenci i predstavnici tvrtki. Za dobro raspoloženje na događaju pobrinuli su se popularni slovenski TV voditelj Peter Poles, koji je duhovitim doskočicama dobrano nasmijao prisutne dok je popularni glazbenik Samuel Lucas sa svojim bendom i zabavnim repertoarom publiku zagrijao i doveo na plesni podij. Za dašak prleške tradicije pobrinuo se lokalni oktet Kogovski dečki, koji je narodne pjesme zapjevao upravo u zidanici na gotovo 200 godina staroj preši i narodno zabavni Ansambel Opoj sa zabavnim ritmovima koji su odjekivali do kasno u noć.

Za gastronomski doživljaj uz vrhunsko vino pobrinuo se Nana Catering iz Maribora, a svojevrstan pečat svojom domaćim slasticama dodale su jednako simpatične prleške žene iz Aktiva kmečkih žena Kog. Simpatični prleki sa start up tvrtkom Glowen goste su posluživali svježim prleškim pogačama – „poštržačama“, koje su pekli svježe na događanju. Među gostima mogli smo primijetiti i poznate Slovence koji su rado došli brati grožđe sa svojih loza: Jasna Kuljaj, Urša Drofenik, Sašo Udovič, direktor gospodarskog izložbenog centra Gospodarsko razstavišče Iztok Bricl, Vinska kraljica Slovenije 2019 Meta Frangež i mnogi drugi.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.