Tri ''vinske face'' obogatile zagrebački prosinac

Tri ''vinske face'' obogatile zagrebački prosinac
Posljednja vinska faca u ovoj godini i peta po redu opet je opravdala svoj naziv.
Naime simpatične organizatorice Manuela Maras i Jelena Bulum još jednom su briljirale u centru grada a u tome su im uvelike pomogle tri "face", tri super vinara koji su stigli u goste i donijeli najbolje boce iz svojih podruma.
Od pjenušca, preko tokaja i rieslinga kušali smo i odličan pinot noir by Bikicki.
 
Ako se pitate jeste li dobro čuli šta ste propustili ove subote,vjerovatno jeste jer sa nama su bila tri vrlo karizmatična vinara.
 
Jaka snaga hrvatskog vinarstva, poznati plešivičan Zdenko Šember pričao nam je o svojim početcima koji nisu bili nimalo laki.Njegov riesling iz 2018. godine mnoge goste je oduševio a samim time potvrdio je da je odličan vinar koji doista zaslužuje biti pri samom vrhu vinske scene.
Druga "faca" zove se Đorđe Bikicki, čovjek kojega smatraju pokretačem orange revolucije u srpskom vinarstvu.
Njegova vina dolaze sa položaja Banoštor,najboljeg na Fruškoj gori a Uncensored  macerirani traminac iz 2017.godine proglašen je kao najbolje orange vino Balkana ove godine u Sofiji.
Iz pokrajine Friuli, nadomak slovenske granice stigla je ikona prirodnog vinarstva uopće,vinar Dario Prinčić.
Od 2000. godine iz njegovog podruma izlaze isključivo prirodna macerirana vina.
Kao što i priliči uz vinare nadje se i pokoja druga "faca" pa je tako svojim dolaskom nazočne obradovala Tena Vodopija, afirmirana pjevačica i ispričala kako je dospjela u Cabaret priču "Esprit de Paris" pod vodstvom legendarnog Mire Ungara.
 
Uvijek nastojimo ugostiti vinare iz različitih podneblja kako bi publici pokazale zašto se vino iz raznih krajeva potpuno razlikuje govore Manuela i Jelena.
Od prvoga dana cilj nam je predstaviti najbolje vinare, pokazati što njihova zemlja može dati i u konačnici s veseljem kušati proizvod iste i nadamo se da smo u tome i uspjele.
 
Autor: Manuela Maras

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.