Osijek domaćin WineOS festivala

Osijek domaćin WineOS festivala

Šesto izdanje festivala WineOS festival vina, delicija i ugodnog življenja održat će se 10. i 11. siječnja 2020. u dvorani Gradski vrt u Osijeku u novom značajno većem izložbenom prostoru na 1.900 četvornih metara -rečeno je na konferenciji za novinare.
Vinske radionica vodit će novinar, pisac i bloger Željko Garmaz.
Radionice počinju u petak, 10. siječnja u 13 sati pričom o bijelim sortama Dalmacije. Sat vremena kasnije najbolji hrvatski sommelier Siniša Lasan predstavit će vina Hercegovine, a u 15 sati i 30 minuta sudionici će imati priliku upoznati se s arhivom Davora Zdjelarevića. Od 16 i 30 bit će predstavljena vinarija Tri oraha, najmističnija i najskuplja vinarija Balkana. U 17 i 30 slijedi prezentacija poznatog mađarskog vinara Csabe Malatinskog a u 19 sati počinje radionica o velikim crvenim vinima Makedonije.
I drugi festivalski dan, subota, 11. siječnja, puna je događaja koji počinju od 13 sati radionicom o pelješkom vinu i kamenicama. Sat vremena kasnije bit će premijerno predstavljanje nekoliko vina, dok će od 15 sati poznati vinski novinar Ivo Kozarčanin predstavljati macerirana bijela vina s Plešivice. Od 16 sati vinski novinar Tomislav Ivanović predstavit će manje poznate sorte vina iz Srbije a u 17 sati slijedi radionica na kojoj će se kušati rariteti iz arhive poznatog istarskog vinara Morena Degrassija. Posljednja radionica šestog WineOS-a počinje istog dana u 18 sati kada će legenda hrvatskog vinarstva Ivan Enjingi predstavljati svoja vina iz 2003. godine.
I kod radionica bit će nešto potpuno novo. Organizatori, u suradnji s udrugom Panonski pivarski sindikat organiziraju dvije radionice o kućnom kuhanju i stilovima piva.
Novitet je i velika pozornica na kojoj će se tijekom oba festivalska dana održavati prezentacije i show cooking program.
Festival će oba dana biti otvoren za posjetitelje od 15 do 21 sat.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.