Selection Mondiales des Vins Canada: Ruby Vina Belje osvojilo zlatnu medalju

Selection Mondiales des Vins Canada: Ruby Vina Belje osvojilo zlatnu medalju

Ruby izborna berba 2021. osvojio je zlatnu medalju i titulu Najbolje vino iz Hrvatske na Selection Mondiales des Vins Canada

Na Selection Mondiales des Vins Canada, najvećem vinskom ocjenjivanju u Sjevernoj Americi, koje se održava u Montrealu zablistao je Ruby, novo premium vino Belja. Između 1.600 uzoraka vina iz 31 zemlje svijeta Ruby je osvojio zlatnu medalju i titulu Najbolje vino iz Hrvatske (Best of Show Croatia).

„Za vino koje smo tek ove godine službeno pustili na tržište to je sjajan rezultat, posebno jer je riječ o izuzetno jakoj konkurenciji talijanskih i francuskih proizvođača kojima su SAD i Kanada izuzetno zanimljivo tržište“ istaknula je Suzana Zovko, direktorica Vina Belje, i dodala: „Naša vinarija je poznata po graševini koja je osvojila velik broj značajnih svjetskih priznanja za kvalitetu pa nas posebno vesele nagrade za crna vina za koja se Baranja pokazala idealnim terroirom.“

Marijana Škiljo, enologinja Vina Belje, kaže da je Ruby prvo vino ove vrste proizvedeno u podrumu Belja. „Riječ je o kombinaciji izborne berbe frankovke i merlota, u kojoj frankovka ima dominantan udio. Izborna berba 2021. u kojoj smo frankovku brali krajem listopada, a merlot sredinom studenog dala nam grožđe sjajnog potencijala pa smo se odlučili za stvaranje ove premium poluslatke kupaže iz kategorije predikatnih vina. Karakterizira ga intenzivan miris bobičastog voća i višanja, karakteristične mirisne note naše frankovke. Uz kompleksne mirise i svilenkaste tanine, koje je donijelo dvogodišnje dozrijevanje u bačvama od slavonskog hrasta, Ruby ima i izraženu svježinu koja značajno utječe na uživanje u vinu“ naglašava Škiljo.

Ruby je vino ograničene serije koje je dostupno u određenom broju restorana, hotela i barova te u online trgovini Vina Belja. Kada je riječ o sljubljivanju ovo je jedno od rijetkih vina koje se odlično sljubjuje uz čokoladu i čokoladne deserte.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.