Žene napale Kolarića, invaziju na Kolarićev vinograd vodila je Sanja Muzaferija

WOW KOLARIĆ

Pedeset i tri žene "napale" su vinara Franju Kolarića. Invaziju na Kolarićev vinograd vodila je Sanja Muzaferija, predsjednica Udruge Women on Wine (Žene u vinu). Na obilježavnju Vincekova obavljena je prva rezidba u vinogradu, pekle su se kobasice na štapu a kasnije se otišlo u Kolarićev restoran gdje se jelo  Svetojanski odrezak sa šunkom i sirom te špikana vratina ispod peke, uz pekarski krumpir i krpice sa zeljem.
Kušalo se najprije pjenušac napravljen je od 30% Chardonneya, 20% Ranjskog rizlinga i 50% od starih sorata kao što su Šipelj, Žuti plavec, Štajerska belina i Kraljevina a nakon toga i druga vina. Vinarija Kolarić smještena je u Hrastju Plešivičkom u općini Jastrebarsko na Plešivici tridesetak kilometara od Zagreba prema Karlovcu.
Na šest hektara vinograda proizvede se godišnje 20 tisuća boca. Kolarić ima dvadesetak različitih vina među  kojima i vina iz amfore a osnova podruma je Sivi pinot, kojeg Kolarić radi u nekoliko varijanti od kojih se posebice ističe Sivi pinot sur lie.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.