Grad Sveti Ivan Zelina sav je u znaku predstojeće 51. izložbe vina kontinentalne Hrvatske

GRAD SVETI IVAN ZELINA
Grad Sveti Ivan Zelina ovih je dana sav u znaku predstojeće 51. izložbe vina kontinentalne Hrvatske. Zelinski kraj je naime, blago bregovit i prekrasnih valovitih vizura, te je od davnina pogodan za vinogradarstvo. Današnji žitelji ponosni su na bogatu povijest i tradiciju proizvodnje nekada malih vinogradara, a danas je sve više velikih proizvođača vina. Ta se tradicija datira u povijest dulju od stoljeća i pol, a u novije je vrijeme mjesto poznato po pola- stoljetnoj tradiciji održavanja vinskih izložbi i ocjenjivanju kvalitete vinske kapljice. Ovogodišnja Izložba vina održat će se od 3. do 8. lipnja, a svečano otvorenje izložbe biti će u petak, 7. lipnja u Sportskoj dvorani Sv. Ivan Zelina.
PROGRAM:
Ponedjeljak, 3. lipnja:
Od 11 – 13 sati Predstavljanje rezultata projekta Agronomskog fakulteta „Klonska selekcija kultivara kraljevina“, Voditelji: Prof. dr. Edi Maletić, Zavod za vinogradarstvo i vinarstvo i Prof. dr. Ivan Pejić, Zavod za genetiku u oplemenjivanje bilja.
 
Četvrtak, 6. lipnja
Od 19 do 22 sata -  otvorenje izložbe i promocija knjige.„Vinske spelancije i hincutarije svetoivanjcov i dotepencov". Knjige donosi "štiklece" i događanja vezana uz vino i društveni život svetoivanjaca i drugih.
 
Petak 7. lipnja 2019.
0d 17 do 18 sati: Stručno predavanje i radionica “Kraljevski užitak” Prvo ljetno vino - Kraljevina Zelina.Voditeljica: dr.sc. Ivana Puhelek, Agronomski fakultet, Zavod za vinogradarstvo i vinarstvo.
Od 18 do 19 sati stručno predavanje i radionica - Sljubljivanje sira i vina "Vina od davnina".Voditeljice: Višnja Krapljan, dipl.ing.agr. i Nataša Puhelek Puština, dipl.ing.agr. Ministarstvo poljoprivrede
Od 19,30 – 21 sat - Svečano otvorenje 51. Izložbe vina kontinentalne Hrvatske
• ceremonija otvorenja
• podjela nagrada i priznanja
• domjenak za posjetitelje
Voditeljica: Jelena Lešić ,
 Glazbeni program, od 21 do 24 sata - Koncert, Gazde,
 
Subota, 8. lipnja
Od 11 do 18 sati Vinski Marathon
Dani otvorenih kleti članova Udruge vinara i vinogradara „Brina“
Korisne napomene:
• Mjesto održavanja Izložbe: gradska sportska dvorana, Sveti Ivan Zelina
• Ulaz na 51. Izložbu vina kontinentalne Hrvatske je besplatan. Cijena čaše s kojom je moguće neograničeno degustirati vina prijavljena na ocjenjivanje za 51. Izložbu vina kontinentalne Hrvatske je 70 kuna, a moći će se kupiti na ulazu u dvoranu.
• Degustacije vina moguće su u sljedećim terminima: petak 7. lipnja od 17 do 23 sata.
• Mjesto održavanja predstavljanja projekta „Klonska selekcija kultivara kraljevina“: Gradska vijećnica, Trg Ante Starčevića 12.
• Mjesto održavanja dana otvorenih kleti: Kalinje, Vrtače.
• Izložba „Vinske spelancije i hincutarije svetoivanjcov i dotepencov“, može se pogledati i 07. lipnja od 9 do 19 sati te 8. lipnja od 11 do 15 sati u Muzeju Zelina.
 
 
 
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.