Potpisan ugovor o sufinanciranju provedbe edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti djece predškolske dobi vrijedan više od 52 tisuće eura

Potpisan ugovor o sufinanciranju provedbe edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti djece predškolske dobi vrijedan više od 52 tisuće eura

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini i ministar demografije i useljeništva Ivan Šipić, potpisali su ugovor vezan uz  Pilot projekt za sufinanciranje jedinica lokalne samouprave u  provedbi edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti djece predškolske dobi i djece od I. do IV. razreda osnovne škole.

Naime, Ministarstvo demografije i useljeništva odobrilo je Gradu Čakovcu financiranje projekta pod nazivom „Pilot projekt sportskih aktivnosti“ u iznosu od 52.283,40 eura. Tim će se projektom omogućiti besplatno uključivanje 280 polaznika, djece predškolske i školske dobi kroz tri sportska programa: atletika, plivanje i gimnastika.

 Sport u dječjoj dobi nije samo izvor zabave nego i generator zdravog razvoja na mnogim područjima s pozitivnim učincima na fizički razvoj kroz izgradnju mišića i kostiju, smanjenje vjerojatnosti pretilosti, ali i na kognitivni razvoj kroz bolje upravljanje s vremenom, poboljšanje sposobnosti razmišljanja i donošenja odluka.

Grad Čakovec će kroz provoditelje programa, Atletski klub „Međimurje“, Plivački klub „Vitae“ i Gimnastički klub „Marijan Zadravec Macan“ uz stručni rad profesora kineziologije i voditelja sportske rekreacije ponuditi besplatne sportske aktivnosti od rujna 2024. do lipnja 2025. godine.

Za kvalitetno provođenje aktivnosti u sklopu programa, ključno je osigurati raznoliku opremu koja podržava različite sportske discipline te će ovom financijskom potporom svakako to biti i moguće, ne samo za sadašnje polaznike već i za svu djecu koja će pohađati sportske programe.

.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.