Investicije u Gospodarskoj zoni Brezje u Varaždinu u punom su zamahu

Investicije u Gospodarskoj zoni Brezje u Varaždinu u punom su zamahu

Na jednom od ekonomski najperspektivnijem gospodarskom području u Hrvatskoj, području Gospodarske zone Brezje na južnom ulazu u Varaždin, vodljive su pojačane aktivnosti na realizaciji poslovnih investicija. Gradonačelnik Grada Varaždin dr.sc. Neven Bosilj koji je kao jedan od prioriteta u svom prvom mandatu postavio ekonomsko jačanje grada rješavanjem dugogodišnjeg problema odvoza nagomilavanog otpada i otvaranjem Gospodarske zone Brezje za nove investitore, u petak je obišao gradilišta novih objekata tvrtki koje su među prvima iskoristile priliku ponuđenu u Varaždinu. U obilasku gradilišta dobio je informaciju o zadovoljavajućoj dinamici izvođenja radova te o planovima tvrtki koje će poslovati u Gospodarskoj zoni Brezje.

Razgledao je gradilište hale tvrtke Variosystems d.o.o. na kojem ga je dočekala direktorica Josipa Maršanić sa suradnicima i predstavnicima izvođača radova.  Nova hala bit će kontakt točka za Europu tvrtke čija je djelatnost razvoj i izrada gotovih elektroničkih sklopova, uređaja i sustava s kabelskim rješenjima. Variosystems gradi objekt tlocrtne površine 5606 kvadratnih metara. Planira se povećanje broja zaposlenih s 47 na 150 djelatnika. Investicija je planirana u dvije faze, u prvoj fazi planirana je izgradnja objekta vrijednosti oko 9 milijuna eura, a do kraja 2028. godine očekuje se također do 9 milijuna dodatnih ulaganja. Završetak hale planira se do ožujka sljedeće godine. Tvrtka je 2021. godina kupila građevinsku parcelu površine  26.718 m², po cijeni od 3.774.986,22 kn (141,29 kn/²).

Gradonačelnik Neven Bosilj zaustavio se i na gradilištu varaždinske tvrtke S-COLOR d.o.o. Varaždin gdje ga je dočekao vlasnik i direktor tvrtke Darko Sajko.  Na građevinskoj parceli površine 4.624 m², kupljenoj 2022. godine, po cijeni od 563.434,40 kn (121,85 kn/m²) gradi se proizvodna hala za proizvodnju te miješanje boja i lakova u kojoj će biti prostor za prodaju i uredski prostor, tlocrtne površine 1.275,50 m².  Završetak radova očekuje se u svibnju sljedeće godine. Tvrtka ima trenutno 6 zaposlenih, a bavi se proizvodnjom i miješanjem boja. Također planira povećanje zaposlenih i uvođenje novih tehnologija poput najmodernijih kompjuterski upravljanih miješalica boja za razne industrije.

U Gospodarskoj zoni Brezje također gradi i tvrtka ETERLUX SISTEMI d.o.o. Varaždin. Kako je gradonačelnika informirao vlasnik i direktor tvrtke Stjepan Solar, desetak zaposlenih bavi se projektiranjem i proizvodnjom specijalnih prozorskih sustava i krovnih kupola. Na građevinskoj parceli površine  4.945 m², kupljenoj 2022. godine po cijeni od 794.274,82 kn (160.33 kn/m²) gradi se novi objekt tlocrtne površine 1.486,60 m². Otvorenje hale i početak proizvodnje u novim prostorima planira se u rujnu sljedeće godine.

Obišavši gradilišta gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj nije krio zadovoljstvo viđenim: Osim u Brezju gradi se i na drugim lokacijama pa možemo govoriti o jakom gospodarskom zamahu u Varaždinu.  To je bio cilj koji smo se postavili na početku mandata kada smo počeli rješavati nagomilane probleme, a istovremeno poticati investitore i poduzetnike. Sada te mjere daju vidljive rezultate, a toga će biti sve više i više jer problemi poput nagomilanih bala otpada ostaju iza nas, a otvaraju se sve bolje poslovne mogućnosti. – izjavio je je gradonačelnik Bosilj te najavio:  Grad Varaždin sljedeće godine kreće u izgradnju novih poprečnih, pristupnih cesta u Gospodarskoj zoni Brezje. Izdane su građevinske dozvole i predviđena sredstva u proračunu za sljedeću godinu. Bit će to cijela mreža pristupnih ulica kako bi aktivirali što više atraktivnih parcela na kojima očekujemo nove investitore. Interes postoji, već vodimo razgovore s nekoliko novih investitora i pripremamo potpisivanje ugovora.

      

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.