Huawei najavio treće izdanje edukativnog projekta koji potiče i osnažuje žene lidere u digitalnom dobu

Huawei najavio treće izdanje edukativnog projekta koji potiče i osnažuje žene lidere u digitalnom dobu

Huawei najavio treće izdanje svog edukativnog projekta koji potiče i osnažuje žene lidere u digitalnom dobu. Gotovo 30 sudionica iz čitave Europe imat će prilike učiti od svjetskih stručnjaka o tome kako biti kvalitetan i kompetentan lider u digitalnom dobu.

Barcelona, 9. ožujka 2023. - Nakon uspjeha drugog izdanja projekta “Škola za ženski leadership u digitalnom dobu”, održanog u srpnju 2022. u Pragu u Češkoj, treće izdanje, u organizaciji Huaweijeve renomirane Europske akademije, održat će se od 25. do 30. lipnja 2023. u Valenciji. Projekt će tako i ove godine okupiti na desetke svjetskih stručnjaka, govornika i mentora, na intenzivnoj cjelotjednoj obuci čija se kvaliteta može mjeriti s programima vrhunskih svjetskih sveučilišta.

„Novo izdanje Škole za ženski leadership 2023. bit će još jedna izvanredna prilika za buduće lidere da steknu nove uvide u nove tehnologije. Huawei ostaje predan podupiranju europskih talenata te proširenju i konsolidaciji njihovih digitalnih vještina. Radujem se suradnji s našim španjolskim partnerima kako bismo pružili još snažnije obrazovno iskustvo uoči španjolskog predsjedanja EU-om”, rekao je Tony Yong Jin, Huaweijev potpredsjednik za europsku regiju i glavni predstavnik europskih institucija.

Kao dio šire Huaweijeve inicijative Seeds for the Future, “Škola za ženski leadership u digitalnom dobu” predstavlja stalnu predanost kompanije daljnjem digitalnom uključivanju, uklanjanju rodnog jaza i stvaranju svijeta u kojem su žene osnažene kako bi napredovale i vodile društvo u uključivu i održivu digitalnu budućnost. Cilj ovog Huaweijevog projekta je prepoznati golemi potencijal koji ima ženski talent i proaktivno ga poduprijeti i tako osnažiti žene da predvode tehnološku revoluciju.

„Žene svih profila moraju biti u mogućnosti biti na čelu tehnološke revolucije, što je razlog zašto ih naš kurikulum oprema alatima i vještinama potrebnim za napredovanje u digitalnoj tranziciji. Što je najvažnije, najbolji kandidati dobivaju punu stipendiju za završetak programa, pretvarajući jednake mogućnosti u stvarnost. Bez obzira iz koje grane znanosti ili industrije dolaze, žene imaju ključnu ulogu u oblikovanju naše zajedničke budućnosti. Nitko ne bi trebao biti isključen iz razvoja novih tehnologija – zapravo, osiguravanje raznolikosti unutar industrije prvi je korak prema izgradnji istinski ravnopravnog, uključivog svijeta, bez predrasuda i diskriminacije. Ponosna sam što će upravo Španjolska biti domaćin nadolazećeg izdanja programa koji nabolje mijenja mnoge živote”, izjavila je Berta Herrero, voditeljica odjela za jednakost, raznolikost i inkluziju u Huawei Europe i direktorica Škole.

Prethodna izdanja ovog projekta privukla su više od 6000 prijava studenata i mladih stručnjaka iz cijele Europe, pozicionirajući ovaj program kao jednu od najboljih prilika na kontinentu za mlade žene koje žele steći znanje potrebno za oblikovanje budućnosti tehnologije. Prijave su otvorene do 15. ožujka na stranicama Europske leadership akademije.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.